SANITAT

El PS demana a l'executiu les dades del Servei d'Atenció Domiciliària

Sánchez ha sol·licitat quin és el pressupost específic del SAD, així com si s'han contractat serveis privats o hi ha hagut mala praxi

El conseller general del PS Carles Sánchez va entrar la bateria de preguntes divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez ha entrat una bateria de preguntes dirigides al Govern sobre el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) que ha augmentat la seva importància arran de la pandèmia provocada per la Covid-19. Segons informa el partit polític en un comunicat, Sánchez ha expressat que en el darrer any el model de concentració en residències gerontològiques ha quedat qüestionat per l'atenció domiciliària, que enguany ha experimentat un increment important en la demanada i es preveu que segueixi creixent en elsanys vinents.

El representant parlamentari socialdemòcrata ha demanat quin és el pressupost específic del (SAD) per aquest 2021, així com informació sobre la plantilla que té actualment, els requisits de formació, titulació i experiència queessol·licita als treballadors i el nombre d'hores mensuals que està realitzant el servei. Alhora ha demanat conèixer el nombre de persones que han estat ateses, quantes paguen el preu íntegre del servei i la xifra de persones que reben la cobertura total del preu.

Segons informa el grup parlamentari, una de les seves preocupacions és saber si el ministeri ha contractat serveis d'atenció domiciliària privats per cobrir les necessitats, quina modalitat d'adjudicació s'ha utilitzat i ambquins criterisde contractació. Així mateix, Sánchez també ha demanat si el ministeri ha detectat intrusisme o mala praxi en aquesta activitat i quins són els mecanismes que s'utilitzen per intervenir en aquests tipus de casos.

tracking