Taxes

Casadevall admet que l'augment de les taxes arriba en un mal moment

Defensa l’increment, però accepta que en la situació actual no s’haurien canviat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va admetre ahir que l’augment de les taxes judicial ha arribat en un mal moment. Ho va afirmar durant les declaracions posteriors al jurament d’un nou batlle, Sergi Costa. Casadevall va defensar l’increment dels preus al·legant que la modificació de la Llei del Codi de Procediment Civil es va realitzar el 2018 i que en aquell moment la situació econòmica del país i de la població no era la mateixa. Així doncs, va apuntar que si el Govern hagués d’actualitzar la legislació en aquest àmbit actualment “no canviaria els preus per sentit comú”. “La modificació s’havia de fer, ja que el codi que teníem datava de fa més de vint anys i era necessari canviar-ho”, va indicar.

El president també va assenyalar que amb l’entrada en vigor l’1 de maig del nou text, el CSJ s’ha adonat que l’augment del preu de les còpies es podria considerar “exagerat”, sobretot perquè segons figura a la legislació també s’han de pagar 0,35 euros per pàgina encara que es demanin de manera digital. “Hem de ser conscients que no és el mateix demanar fotocòpies de 10.000 folis que sol·licitar que te’ls passin a un USB”, va dir. En aquest context, va asseverar que estan treballant en una modificació del text perquè puguin canviar aquest fet a través d’una modificació legislativa.

Casadevall va exposar que la voluntat del CSJ és que en major brevetat de temps es pugui resoldre la problemàtica sorgida entre els lletrats per la no existència de segells que corroborin el pagament de les diverses taxes. D’aquesta manera, va apuntar que la seva aposta passa per la creació d’un segell electrònic que es pugui imprimir tan bon punt s’efectua el pagament. El president va explicar que amb aquesta nova metodologia s’eliminarien els colors i només hi hauria una diferència de preus. Per cloure, Casadevall va calcular que el nombre necessari de noves incorporacions per resoldre la lentitud judicial seria, aproximadament, d’una vintena, entre secretaris judicials, administratius i oficials.

Codi de procediment penal

El president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, va exposar que veu amb bons ulls la modificació del Codi de Procediment Penal perquè el text actual “data del 1989 i a dia d’avui és caduc”. En la mateixa línia, va expressar que el canvi a un codi més garantista “és positiu”, mentre que aquest no s’excedeixi i esdevingui un text que no permeti exercir la justícia.

tracking