França perllonga l'estat d'emergència fins al 30 de setembre

El 30 de juny està previst que desaparegui el toc de queda i que s'incrementin els aforaments

Emmanuel Macron confina França i tanca les escoles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França mantindrà l'estat d'emergència fins al 30 de setembre. Així s'ha publicat a El Diari Oficial aquest dimarts el text de la llei sobre la "gestió de la sortida de crisi sanitària" que preveu la prolongació d'aquest estat d'emergència quatre mesos més i manté les restriccions que pot fer servir el Govern. Entre elles hi ha els tancaments o limitacions d'aforaments en comerços o altres establiments que reben públic, les prohibicions de concentracions a la via pública o el toc de queda, que podrà imposar-se en una franja horària que va de les 9 del vespre a les 6 del matí.

Un dels altres elements que s'hi inclou és el certificat sanitari que demostri haver estat vacunat, tenir un test Covid negatiu o haver superat un contagi. En aquest sentit, es podrà exigir en esdeveniments amb grans concentracions de persones (com a regla general, amb més de 1.000) com concerts, competicions esportives, fires o salons. El text publicat en el Diari Oficial indica que fora dels casos previstos no es podrà demanar aquest certificat, i qui ho faci s'exposa a una pena de fins a un any de presó i una multa de 45.000 euros.

En la fase actual de la desescalada, han pogut obrir tots els comerços des del 18 de maig, i en particular els bars, cafès i restaurants, encara que només poden atendre en les seves terrasses i amb aforaments limitats. El toc de queda s'ha mantingut de les 9 del vespre a les 6 del matí. A partir del 9 de juny, es redueix i començarà a les 11 de la nit. Els bars, restaurants i cafès podran atendre també a l'interior (amb limitacions) i augmentaran els aforaments en museus, mercats, cinemes o teatres. Els estadis podran rebre fins a 5.000 espectadors.

El 30 de juny està previst que desaparegui el toc de queda i que s'incrementin encara més els aforaments. El que no es contempla, de moment, és la reobertura de les discoteques.

tracking