Govern afirma que l'increment de les adjudicacions directes s'han donat per la pandèmia

El PS denuncia la “preocupant” tendència a l’alça de l’executiu des de l’inici de legislatura per arraconar el principiu de concurrència

La consellera general del PS, Judith Salazar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pràcticament dos de cada tres euros que inverteix el Govern són destinats a adjudicacions directes en el primer trimestre del 2021. Fins al 19 de març d’enguany, l’executiu ha realitzat un total 28 adjudicacions a través de la contractació directa, mentre que 12 s’han fet mitjançant concursos públics. Dit d’una altre manera, el 64% de les adjudicacions s’han realitzat per contractació directa i només el 35% per concurs públic, quelcom que els consellers del PS han denunciat aquesta tarda en roda de premsa després d’haver efectuat una demanda d’informació. "L’adjudicacio directa potser era la més beneficiosa, pero no ho sabem si no és possibilita la concurrència estudiant altres ofertes", ha dit la consellera Judith Salazar.

Augment d'adjudicacions per la pandèmia

El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover ha reconegut durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la situació d'emergència sanitària "explica completament que durant el 2020 i 2021 la proporció d'adjudicacions directes hagi estat superior que en altres èpoques". A més, ha afegit "hem hagut de fer front a les incerteses pròpies d'aquesta crisi i el que el Govern no es podia permetre que per la compra de certs elements sanitarishaguéssimde passar per un concurs públic ideixéssima la població sense estar assistida".

D'altra banda ha afegit que l'adjudicaciódirecta"és un element previst a la llei, que està acotat, que en cap cas vol dir que no estiguin controlades ni que no s'hagi de ser transparent", referint-se a la informació facilitada per l'executiu al PS. En aquest sentit, Jover ha informat que "Sempre que s'ha fet s'ha dit les motivacions per les quals es realitzava aquesta adjudicació i la intervenció general ha verificat que la casuística estava ben definida i que sí que es podia i s'ha desenvolupat".

tracking