RELACIONS INTERNACIONALS

Andorra signa un conveni per eliminar la doble imposició amb San Marino

El cap de Govern ha signat un Memoràndum d’amistat i cooperació en l’àrea de salut, medicaments i productes sanitaris

Visita oficial del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, a San Marino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern Xavier Espot, i elministre de Finances i Portaveu, Eric Jover han iniciat avui dimarts 25 de maig la seva visita oficial a la República de San Marino, Itàlia. Aquest matí ambdues delegacions han mantingut diverses reunions bilaterals de treball amb els seus homòlegs del Govern sanmarinès. Segons informa Govern, Espotha signat dues enteses, d'una banda un Memoràndum d’amistat i cooperació general, que ha estat signat també pel ministre d’Afers Exteriors sanmarinès, Luca Beccari, i de l'altra, un protocol específic en l’àrea de salut, medicaments i productes sanitaris aque ha firmat amb el titular de la cartera de Salut, Roberto Ciavatta.

Per la seva banda, Joveri el seu homòleg de San Marino, Marco Gatti, han rubricat el Conveni per eliminar la doble imposició en matèria d'impostos sobre la renda i sobre el patrimonii prevenir l’evasió fiscal (CDI) entre el Principat d’Andorra i la República de San Marino. Es tracta del 10è CDI que signa Andorra i s’afegeix als vuit negociats anteriorment pel país amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal i Xipre i que ja estan en vigor, així com al novè, amb Hongria i que està pendent de signatura.

A banda, ambdues delegacions han mantignut durant tot el matí reunions bilaterals de treball, en les quals s'han abordat temes com el procés de negociació per a l'Acord d'associació amb la UE, que els dos països treballen de manera conjunta també amb Mònaco. Govern informa, que en aquest context, Espot ha parlat de la reunió mantinguda amb el president del Consell Europeu, Charles Michel.Espot i Beccari també han parlat del certificat digital que ha de reactivar la mobilitat internacional. Així, tant Andorra com San Marino preparen aplicacions pròpies que inclouran les dades sanitàries relacionades amb el coronavirus SARS-CoV-2.

Així mateix, segons l'ens executiu,les dues delegacions també han parlat sobre finançament internacional, especialmentde l’entrada d’Andorra al Fons Monetari Internacional i al Banc de Desenvolupament Europeu, de l’evolució epidemiològica lligada amb la pandèmia de la COVID-19, del pla de vacunació i de la gestió sanitària.

Espot i Jover reben la Gran Creu Eqüestre

El cap de Govern i el ministre de Finances, han rebut la distinciód’honor de la Gran Creu Eqüestre de l’Ordre de Santa Àgata de la República de San Marino per part dels Capitans Regents de San Marino, Gian Carlo Venturini II i Marco Nicolini I.En el seu discurs durant l’acte, que el cap de Govern ha fet en italià, Espot ha destacat els 25 anys de relacions institucionals entre ambdós països. El cap de Govern també ha fet referència als reptes de futur que ambdues delegacions afronten conjuntament i ha defensat el multilateralisme.

Xavier Espot i Luca Beccari durant la signatura

Espot i Jover han rebut la Gran Creu Eqüestre de l'Ordre de Santa Àgata

tracking