França assegura que el passaport Covid europeu entrarà en vigor el 26 de juny

El secretari d’Estat francès de la Transició Digital, Cédric O, confirma la data

El secretari d'Estat francès de la Transició Digital, Cédric O.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari d’Estat francès de la Transició Digital, Cédric O, va afirmar ahir que “a partir del 26 de juny, el certificat sanitari entrarà en vigor a Europa” per facilitar la circulació a través de les fronteres interiors. En una entrevista a l’emissora de ràdio France Info, va explicar que el que queda pendent, després de l’acord d'aquesta setmana a la Unió Europea, és avalar aquesta decisió. El secretari d’Estat va precisar que França ja ha estat treballant en una fase de test amb altres països com Malta i Suècia.

Segons el compromís presentat dijous passat, el certificat digital Covid funcionarà durant 12 mesos des de l’1 de juliol i servirà per evitar mesures restrictives d’entrada si es pot acreditar haver estat vacunat, tenir un test PCR negatiu recent o provar que s’ha superat la malaltia fa menys de sis mesos.

A França, la versió nacional del certificat serà necessari per poder assistir a esdeveniments amb més de 1.000 persones, com partits de futbol, concerts, salons o fires. La llista precisa dels llocs on es demanarà es publicarà “en els pròxims dies”, segons el secretari d'Estat, que va precisar que no es requerirà als parcs d’atraccions ni en els museus.

tracking