mobilitat

Cues de fins a dos quilòmetres a la frontera per entrar al país

El dispositiu de doble carril a Sant Julià permet que les retencions no es donin també a l'entrada del Principat

Cues a la frontera per entrar i sortir d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com és habitual cada dissabte al matí, la frontera del riu Runer ha registrat cues d'entrada al país. Les retencions han arribat a ser de fins a dos quilòmetres de llargada. Per contra, el dispositiu de doble carril a Sant Julià ha permès que les cues no es donin també a l'entrada del Principat, com és habitual.

Fins a quatre quilòmetres en l'inici del pont de segona Pasqua

Les retencions a l’avinguda Salou en sentit sud van arribar ahir fins als quatre quilòmetres. Les cues es van produir des de les 16 h fins a les 20 h, segons va informar el departament de Mobilitat. També es van produir cues destacables a l’avinguda Tarragona, que van durar tres hores i van tenir lloc des de les 16.30 fins a les 19.30 hores. Pel que fa a la sortida del país a la frontera francoandorrana, també es van detecar retencions de fins a un quilòmetre a l’altura del riu Runer de les 16 a les 20.15 hores.

Pel que fa a l’entrada de vehicles, ahir el Servei Català de Trànsit, que va muntar un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de la segona Pasqua, va detectar que 72.454 vehicles van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb vista a dilluns, el servei preveu que les principals complicacions viàries es produiran divendres de 14 a 22 hores i dissabte de 10 a 15 hores, diumenge de 17 a 22 hores i dilluns de 16 a 22 hores, sobretot en direcció la costa i la munta­nya. En aquest sentit, l’accés a Andorra serà un dels punts crítics. Per fer el trànsit més fluid es prendran diverses mesures en uns 90 quilòmetres, com ara la cancel·lació de carrils ràpids o canvis de prioritat en rotondes i carreteres. També hi haurà un helicòpter i una avioneta de seguiment, a més de desenes d’operaris i equips de senyalit­zació.

Cues de fins a quatre quilòmetres a l'inici del pont de segona Pasqua

tracking