La UE preveu que el passaport sanitari entri en vigor com a màxim l'1 de juliol

Govern segueix mantenint converses perquè s'homologui el certificat que emeti Andorra

Espanya s'oposa a la gratuïtat de les PCR del passaport Covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió Europea ha acordat crear el passaport sanitari i que entri en vigor com a màxim l'1 de juliol. Aquest certificat permetrà demostrar la vacunació, haver passat la Covid-19 o ser negatiu. Després de setmanes de negociacions, totes les parts s'han posat d'acord sobre aquesta iniciativa que pretén facilitar els viatges a l'estiu i salvar la temporada turística.

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha manifestat aquest migdia que el grup de treball transversal del Govern continua en converses amb Espanya, França, Portugal i la Unió Europea "per homologar el certificat que hauria de permetre la mobilitat" dels ciutadans del país d'acord amb les exigències fixades per Europa per la pandèmia. Mas ha afegit que de manera paral·lela es treballa "en l'aplicatiu que s'hauria d'adequar a aquesta normativa europea" i que l'objectiu final és "assegurar que podem disposar d'aquest dispositiu" que permeti viatjar per Europa.

El nou sistema de mobilitat europeu finalment no oferirà PCR gratuïtes tal com demanava l'Eurocambra. Tot i això, la Comissió Europea destinarà 100 milions d'euros a cofinançar els tests a les persones que s'hagin de desplaçar sovint per la UE.L'Eurocambra ha de validar la regulació acordada a principis de juny, mentre que la Comissió Europea continua treballant perquè el sistema estigui operatiu al juny, però no es podrà començar a utilitzar fins que la legislació estigui aprovada.

tracking