Societat

Les demandes d'ajuda a la Creu Roja van créixer un 79% el 2020

L'augment de l'activitat ha fet que l'entitat hagi passat dels 25 als 55 empleats

Les demandes d'ajuda a la Creu Roja van créixer un 79% el 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'activitat de la Creu Roja va augmentar considerablement amb l'esclat de la pandèmia. Una dada que ja era òbvia veient les activitats constants que han realitzat des del març passat i que avui s'ha detallat a l'assemblea general de l'entitat. Un total de 2.918 persones han sol·licitat ajuda de la Creu Roja al llarg dels darrers catorze mesos, un 79% més respecte del 2019, en què es va donar servei a 1.626 persones. Aquesta situació va provocar que la botiga solidària, un projecte iniciat per donar suport als més necessitats arran de la crisi sanitària, arribés a un registrar un pic de 619 usuaris i, tot i que la situació actual és més estable, encara hi ha 308 persones que es beneficien d'aquest servei. El director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, ha posat en relleu que l'entitat desitjaria poder donar per finalitzat el projecte del banc d'aliments aviat, "però el mantindrem mentre tingui sentit i durant tot el temps que faci falta".

L'augment de l'activitat per la pandèmia ha provocat també un creixement en els equips operatius. L'estructura de la Creu Roja ha passat de comptar amb 25 empleats a tenir-ne més de 55 en l'actualitat. A més, la massa de voluntaris va arribar a ser de 2.000 en els moments més complicats de la crisi, en què s'han dedicat un total de 46.180 hores treballades. "Això és donar molt temps i estem immensament agraïts", ha assenyalat Fernández.

Els recursos humans de la Creu Roja han estat presents en totes les operatives des de l'inici de la pandèmia: en el doble cribratge poblacional (on van practicar gairebé 138.000 tests Covid), en el cribratge de tornada a les escoles, on es van fer 12.379 proves gràcies a 150 voluntaris que van dedicar més de 4.800 hores, i a l''stop lab' de Prat de la Creu, amb 37.331 proves fins al 31 de desembre del 2020, i l''stop lab' mòbil (5.712 proves). Per tot això, tant Fernández com el vicepresident de l'entitat, David Fraissinet, i el president, Josep Pol, han volgut traslladar els seus agraïments a totes les persones que han donat de manera desinteressada el seu temps per pal·liar els efectes de la crisi, així com a totes aquelles persones, entitats, empreses i organitzacions que han contribuït amb la Creu Roja mitjançant donacions econòmiques.

Així mateix, durant el 2020 no s'han deixat de banda les formacions, a les quals han accedit 2.200 persones, unes 700 menys que en el 2019.

L'assemblea general d'aquest vespre també ha servit per ratificar la junta actual perquè pugui encetar una nova legislatura al llarg dels pròxims quatre anys. Després que els càrrecs actuals finalitzin el mandat, renovaran per un de nou, ja que no s'han presentat altres candidatures. En aquest sentit, s'han anunciat les incorporacions d'Elisabet Zoppetti, Irene Badia i Vicky Marrugat.

Projectes pel 2021

D'altra banda, des de l'entitat s'ha confirmat que el segon centre de dia que gestionarà, després del de Sant Julià, es podrà inaugurar "abans de l'estiu". Aquest centres'ubicarà a prop de la seu social de la Creu Roja, a Andorra la Vella.

tracking