RELACIONS INTERNACIONALS

Espot i Michel coincideixen en la col·laboració dels Estats membres per l'acord d'associació

Andorra està en converses amb Espanya, França i Portugal per homologar el certificat digital i reactivar la mobilitat per la UE

Reunió telemàtica d'Espot amb Charles Michel, president del Consell de la Unió EuropeaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat pel secretari d'Estat d'Afers EuropeusLandryRiba i l'ambaixadora d'Andorra aa la UE, EstherRabasa, s'han reunit avui amb el president del Consell Europeu,CharlesMichel, de manera telemàtica, per tractar l'agenda de negociació per a l'Acord d'associació i les relacions del país amb les institucions europees durant la pandèmia, així com la situació actual de la negociació. Segons informa Govern, ambdós mandataris han coincidit en la importància i la necessària col·laboració dels Estats membres per desenvolupar l'acord.

Espot ha identificat ambMichelquinssónels àmbits del procés negociador que requeriran un tractament polític al més alt nivell, referint-se sobretot a la lliure circulació de persones o de serveis que necessitaranarbitratgepolític de cara als pròxims mesos. En aquest context, el cap de Govern ha avançat la previsió d'agenda política que s'iniciarà amb la visita a Andorra de l'ambaixador de la Unió Europea,DidierLenoiral juny.

Pel que fa a la mobilitat per territori europeu, Espot ha explicat que Andorra està en converses amb Espanya, França i Portugal per homologar el certificat digital i reactivar la mobilitat per la UE. Alhora s'ha parlat de la transició verda, relacionada amb la transició digital, dos àmbits importants el context actual per impulsar una sortida de la crisi multidimensional empitjorada per la pandèmia. Espot ha especificat que l'executiu dedica recursos en el procés de digitalització del país, a més de la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica per poder aplicar a la llarga polítiques de sostenibilitat efectives.

tracking