OCUPACIÓ

El Servei d'Ocupació forma 926 persones durant el 2020

La majoria dels inscrits tenen entre 26 i 44 anys el que representa un 47%

Reunió telemàtica del Consell Econòmic i Social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Econòmic i Social (CES) s'ha tornat a reunir de manera telemàtica aquesta tarda amb l'objectiu de fer un balanç del 2020 de les accions realitzades pel Servei d'Ocupació d'Andorra (SOA) en matèria de formació i qualificació professional. Govern informa que també s'ha parlat de dos reglaments que s'estan treballant sobre el registre d'organitzacions empresarials i als tràmits del procés d'elecció de delegats dels assalariats i comitès d'empresa, així com del desenvolupament.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha explicat que el SOA ha organitzat 85 formacions durant el 2020, més del doble de l'oferta del 2019, quan se'n van fer 41. En aquestes hi han participat 926 persones, de les quals un 66% estava en recerca d'un lloc de treball i un 29% en millora de situació laboral. La majoria dels inscrits tenen entre 26 i 44 anys el que representa un 47%, els joves de 16 a 25 anys suposen el 13% i un 40% dels inscrits tenen 45 anys o més. En aquest context, elpercentatge de certificació general és de 72%, una xifra que representa un augment del 3% en comparació amb l’any 2019. El ministeri ha afegit en aquest sentit, que es vol ampliar l'oferta formativa en matèria de competència digital.Govern destaca que el SOA ha invertit 156.000€ en formació ocupacional durant l'any 2020, el que suposa una variació anual positiva del 223% respecte l'any anterior.

Gallardo ha afegit que es treballa per incloure les formacions en els nivells del Marc Andorrà de Qualificacions (MAQ) per incrementar el reconeixement en el teixit empresarial. En quant als futurs reglaments, Gallardo ha avançat que el primer té com a finalitat garantir la publicitat de les organitzacions empresarials i el d'elecció de delegats vol regular els tràmitsadministratius de registre, dipòsit i publicitat dels resultats i desenvolupament del procés d’elecció.

tracking