TECNOLOGIA

El 83% de les empreses suspenen en transformació digital

L'estudi s'ha fet a més d'un centenar de companyies amb més de 10 treballadors mitjançant 16 indicadors clau

Presentacio II Estudi de Maduresa Digital de les Empreses d'Andorra 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consultora Iniced amb la col·laboració de MoraBanc i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra ha realitzat un segon Estudi de Maduresa Digital del Principat que conclou que el 83% de les empreses del país es troben en un estadi de transformació digital bàsic o inicial. Segons informa l'entitat bancària en un comunicat, l'objectiu de l’estudi és mesurar el grau de maduresa digital de les empreses del país a final del 2020, així com l’evolució dels seus estadis de maduresa digital al llarg del temps mitjançant 16 indicadors clau de la transformació digital. Les dades provenen d’una enquesta que han respost més d’un centenar d’empreses que compten amb 10 treballadors o més.

Aquest estudi afirma que les empreses continuen suspenent en transformació digital, amb un 3,1 sobre 10 només millorant en tres dècimes respecte al primer estudi presentat sobre dades del 2018. Els indicadors no han evolucionat gaire en aquests anys tot i la necessitat de digitalització davant la situació de la Covid-19. Segons l'informe, lanota més elevada continua estant en l’àmbit de la visió, organització i lideratge que registra un 3,3, peròles valoracions en l’àmbit de l’experiència de client, les competències digitals dels treballadors i l’impuls del negoci digital continuen per sota del 3.

En aquest context, el 35% de les empreses preveu llançar plans de transformació digital en els propers mesostot i que un 53% encara no s’ha plantejat la definició d’un full de ruta digital.

tracking