El forn de la Comella rep un 60% més de residus sanitaris per la pandèmia

El centre va sumar entre el novembre i l'abril 73,53 tones, el que suposa un 59,71% més que el mateix període de l'any anterior

Reunió telemàtica de la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus s'ha reunit aquest dijous per fer el balanç del funcionament delCTRentre el novembre del 2020 i l'abril del 2021. Dels resultats que se n'han extret han destacat la producció de 1.890,69 MW d'energia tèrmica per a la xarxa de calor d'Andorra la Vella, el que equivaldria a unes 300 llarg i s'han generat 8.867,67 MWh d'energia elèctrica. Aquest resultat prové de la valorització energètica dels residus rebuts alCTR, que han estat més de 22.232,60 tones, un 14,58% menys de residus que en els mateixos mesos de l'any passat. La majoria continuen sent residus sòlids urbans (54,4%), residus assimilables urbans (17,8%) i d'importació (16,7%) i fangs de depuradora (9,7%).

Pel que fa als residus sanitaris, la fracció rebuda continua sent positivarespecte alperíode anteriora conseqüènciade la pandèmia de la Covid-19. En aquest context, entre el novembre i l'abril se n'han rebut 73,53 tones, el que suposa un 59,71% més que el mateix període de l'any anterior.

Durant la reunió també s'han presentat els resultats del pla de vigilància sobre les aigües, la qualitat de l'aire i els farratges on els valors obtinguts han estat inferiors als llindars normatius pel que la Comissió informa que no hi ha una influència significativa de l'activitat del Centre de Tractament de Residus sobre el medi.

tracking