La UE proposa aixecar les restriccions per viatjar a tots els turistes vacunats

La Comissió Europea vol reactivar el turisme amb els viatgers vacunats i aquells procedents de països amb bona situació epidemiològica

Viatjar en temps de coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea ha proposat avui que els Estats Membres de la Unió Europea permetin l'entrada a tots els visitants, també per viatges no essencials, i no només a les persones que provenen de països amb bona situació epidemiològica, sinó també a totes aquelles que han rebut l'última dosi recomanada d'una vacuna autoritzada per la UE i es facilitin, així, les restriccions actuals. Segons aquesta proposta, els Estats Membres haurien de permetre viatjar a totes aquelles persones que hagin rebut, almenys14dies abans de l'arribada, l'última dosi recomanada d'una vacuna que hagi rebut l'autorització de comercialització a la UE: l'AstraZeneca, la Moderna, laJansseno la Pfizer. Els estats membres també podrien estendre-ho a aquells vacunats amb una vacuna que haguessin completat el procés de llista d'usos d'emergència de l'OMS. Per altra banda, estableixen que si els estats membres decideixen renunciar als requisits per presentar una prova de PCR negativa o sotmetre's a quarantena per a les persones vacunades al seu propi territori, també haurien de renunciar a aquests requisits per als viatgers vacunats de fora de la UE. Aquesta proposta entraria en funcionament amb el Certificat Verd Digital amb el qual els viatgers podran demostrar el seu estat de vacunació. Tanmateix, es podria considerar la possibilitat d'establir un portal que permetés als viatgers demanar el reconeixement d'un certificat de vacunació emès per un país no pertanyent a la UE.

Aquesta decisió ha estat deguda als darrers consells científics que han demostrat que la vacunació ajuda a trencar la cadena de transmissió i amb l'objectiu de fomentar de nou el turisme. Segons han informat en un comunicat, així es podrà tenir en compte el progrés de les campanyes de vacunació i l'evolució de la situació epidemiològica a tot el món.

La Comissió aposta també per elevar, d'acord amb les dades de la situació epidemiològica, el llindar relacionat amb el nombre de nous casos de Covid-19 que s'utilitzen per determinar una llista de països des dels quals s'hauria de permetre el viatge.Tanmateix, l'aparició de noves variants fa que la comissió requereixi una constant vigilància. En aquest context, proposen un nou mecanisme de "fre d'emergència", que es coordiniquant ala UE i que limitaria el risc que aquestes variants entrin als Estats Membres. D'aquesta manera, els països en qüestió podran limitar temporalment a un mínim estricte tots els viatges des dels països afectats durant el temps necessari per establir les mesures sanitàries adequades.

tracking