MoraBanc negocia la compra de BancSabadell d'Andorra

L'actuació ha estat comunicada a l'AFA i les dues entitats analitzaran la viabilitat del projecte

MoraBanc negocia la compra de BancSabadell d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

MoraBanc i Banc Sabadell, accionista principal de BancSabadell d'Andorra, han iniciat converses per analitzar en exclusivitat la integració de la seva activitat bancària al Principat a través de MoraBanc, segons han informat les dues entitats. Aquesta operació donaria lloc a l'entitat líder en el mercat andorrà quant a les magnituds de negoci en el mercat domèstic, rendibilitat i solvència. MoraBanc i Banc Sabadell han destacat que l'Autoritat Financera Andorrana ha estat informada de les negociacions i si l'operació s'acaba materialitzant, inclouria el dret dels accionistes minoritaris d'adherir-se a la integració i en els termes que s'acordin entre MoraBanc i Banc Sabadell.

El conseller delegat de Banc Sabadell,César González-Bueno, ha manifestat que"aquestes converses s'emmarquen en la nostra estratègia de centrar la nostra activitatde negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals quetinguin sentit tant per la naturalesa de comprador, com per les condicions econòmiquesplantejades".

Des de MoraBanc han posat en relleu que "l'entitat resultant tindria un balanç molt sòlid i ben capitalitzat per continuar donant suport a la recuperació de l’economia andorrana. Així mateix, la integració permetria incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur així com seguir millorant la proposta de valor dels clients".

BancSabadell d'Andorra gestiona actualment uns recursos totals de 1.830 milions d'euros i el seu volum de crèdits puja a 426 milions.La seva quotade mercat és propera al 20%, compta amb set oficines i una àmplia xarxa de caixersautomàtics que atenen el 23% dels articulars i el 32% de les empreses andorranes.L’operació donaria lloc a un grup amb més de 9.800 milions d’euros en recursos de clients, 1.500 milions d’euros d’inversió creditícia i unes ràtios de solvència líders a Andorra, tal com han destacat des de MoraBanc.

tracking