CULTURA

L'Andart planteja maneres de confinament vinculades a la natura

La 4a Biennal Internacional Andorra proposa a diversos professionals un repte arquitectònic que desenvoluparan a l'Espai Xirro

Els equips participants hauran de presentar les seves propostes en set parcel·les ubicades a l'Espai Xirro, un camí d'uns 200 m. de llargada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les propostes artístiques que es podran veure a la 4a Biennal Internacional Andorra, l’Andart, volen respondre la pregunta “Què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?” vinculat al repte arquitectònic d'aquesta edició. Segons informa l'organització en un comunicat, els preparatius avancen amb l'objectiu de generar una reflexió sobre l'accés als canvis que ha provocat la Covid-19 i plantejar-se altres maneres de confinament vinculades a la natura, com a camí alternatiu a la concentració a les ciutats.

En aquest context, s'ha proposat un grup de professionals vinculats al món del disseny i de l'arquitectura, perquè projectin i construeixin una estructura que sigui habitable a partir d'elements idèntics. Aquesta idea neix del popular joc pedagògic de construcció del KAPLA. Segons explica el comissari de l'Andart, Pere Moles, davant del punt de partida que serà el mateix per tots ells:9 potes metàl·liques, 6 perfils de fusta base, 14 perfils de fusta per estructura, 36 llistons de fusta, 10 panells de fusta i 10 metres de tela rosa de 90 cm d’amplada; "Serà interessantcomprovar les diferents solucions que proposen a un problema idèntic i amb els mateixos materials.”

Els diferents equips participants hauran de presentar les seves propostes en set parcel·les ubicades a l’anomenat Espai Xirro, un camí d’uns 200 m. de llargada situat a la part sud de l’Àrea FEDA, en un terreny adjacent a la casa del guarda d’Engolasters, i que constitueix una de les novetats d’aquesta quarta edició de la Biennal.

tracking