Les modificacions legislatives pel projecte de Grifols es debatran al Consell el 20 de maig

El Govern ha consultat amb totes les parts perquè els canvis entrin a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència en comptes d'extrema urgència

Un instant de la sessió del Consell General d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General debatrà els canvis legislatius que requereixen l'inici de la construcció del centre de recerca en immunologia impulsat per Grifols i Govern el proper 20 de maig. El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha explicat en la roda de premsa del consell de ministres d'aquesta tarda que després de consultar-ho amb totes les parts i els grups parlamentaris per tal que les dues modificacions aprovades divendres passat, del Projecte de Llei del codi de l'Administració i la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme, entrin a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència, en comptes d'extrema urgència com s'havia previst en un primer moment. D'aquesta manera, les modificacions legislatives es podrien debatre en comissió la setmana vinent, per tal que els grups puguin fer les esmenes que trobin oportunes, abans de debatre la llei d'aquí a dues setmanes, el dia 20 de maig, a la sessió del Consell General.

Una de les dues modificacions legislatives, necessàries per engegar la construcció del centre,adapta i precisa la normativa que estableix en quines condicions es pot cedir l'ús de béns patrimonials, per a fins d'utilitat pública, social o per a projectes estratègics que esdevinguin d'interès nacional. A més, s'incorporen aclariments en el procediment per a l’explotació dels béns patrimonials, per a l’explotació dels béns patrimonials, mitjançant la modificació de l’articulat del Codi de l’Administració, de forma que els contractes d’explotació delsbéns patrimonials, tot i haver de sotmetre’s per norma general als procediments de publicitat i concurrència, puguin ser objecte d’una adjudicació directa en supòsitsconcrets i degudament justificats; uns supòsits que també existeixen en dretcomparat.L'objectiu principal d'aquestes modificacions és dotar dela màxima seguretat jurídica lainiciativa del centre.

Canvis en les taxes per operacions amb targetes de crèdit

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat avui el Projecte de llei regulador de les taxes d'intercanvi en les operacions amb targetes de crèdit. El text estableix que les taxes amb aquest tipus de pagaments en territori andorrà han de tenir unes taxes d'intercanvi màximes del 0,2% en targetes de dèbit i del 0,3% en les de crèdit. D'aquesta manera, s'alinearan amb l'Espai Econòmic Europeu, ja que fins ara s'arribava a l'1% en aquestes taxes. Després de consultar-ho amb els bancs i amb els operadors de les targetes, s'ha arribat a aquest acord, que permetrà als establiments comercials estalviar-se un 22% en aquestes comissions."Hem vist que han anat creixent les taxes d’intercanvis els darrers anys a Andorrasituant-se aproximadament en un 1%. No existeixen diferències significatives entreAndorra i els països veïns que justifiquin les diferències en la taxa d’intercanvi", hadestacat Jover.

tracking