Vacunació "intensa" amb Pfizer a partir de dijous

Martínez Benazet ha anunciat que aquesta setmana arriba una "quantitat important" de dosis des d'Espanya

Dues sanitàries preparant les dosis al centre de vacunacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut ha anunciat que dijous es reprèn la vacunació "intensa" amb les dosis que subministrarà properament Espanya. Joan Martínez Benazet ha indicat que encara no es pot precisar el nombre de fàrmacs que arribaran però sí se sap ja que "és una quantitat important" que permet agendar ja les cites per a les persones que seran convocades al centre de la plaça de braus.

Martínez Benazet ha indicat que es prioritzarà la immunització de les persones amb discapacitats visual i auditiva perquè estan més exposades al virus i després es continuarà amb la fase 4 del pla de vacunació que inclou la població general i es convocarà a partir de 45 anys que és la franja on es va arribar la setmana passada amb les dosis d'AstraZeneca. El ministre ha assenyalat que s'està estudiant si es prioritza el col·lectiu d'empleats d'hoteleria per l'exposició al públic que tenen que augmenta el risc de contagi a la Covid.

El titular de Salut ha informat que ja s'han administrat 28.881 vaccins contra el coronavirus dels quals 24.182 corresponen a la primera dosi. I ha remarcat que aquesta xifra representa que hi ha un 31% de la població que ja ha rebut una part de la immunització i un 37% si es té en compte només la població vacunable, és a dir, els majors de 16 anys. Martínez Benazet ha assegurat que aquest nivell de vacunació "ja te impacte" en el nivell d'incidència de la pandèmia i ha incidit que amb la fase d'immunització que es reactiva dijous "podem arribar ampliament a més del 50%" de les persones que poden rebre la injecció.

El total de ciutadans inscrits en la plataforma de registre ascendeix avui a 40.904 que representen el 61 de la població vacunable. Joan Martínez Benazet ha recordat que el país que més adhesió a la vacunació ha assolit és Anglaterra que arriba al 65% i s'ha mostrat confiat que Andorra superarà aquesta xifra amb el total de persones que es vagin registrant a la plataforma.

tracking