SOCIETAT

Un col·lectiu contra l'aeroport llança una campanya de recollida de firmes

El grup opina que tindrà un impacte negatiu en el medi ambient perquè generarà escalfament climàtic i posarà en risc la biodiversitat

L'informe tècnic diu que és viable un aeroport a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma digitalGreenvoicepublica una campanya de recollida de signatures per part del col·lectiu "No a l'aeroport d'Andorra" querenunciaa la construcció de l'equipament al cor de les muntanyes pirinenques, segons diuen per ser "Un despropòsit climàtic, ambiental, social i econòmic". En l'escrit publicat, els membres expliquen perquè és necessari actuar i animen a tothom a signar i compartir aquesta campanya per exigir l'abandonament del projecte.

Segons el grup, davant el debat de la possible construcció de l'aeroport a 2.000 metres d'altitud, els "habitants andorrans, catalans, francesos i espanyols de la regió dels Pirineus, i tots els habitants de la Terra, recolzats per associacions per a la defensa del medi ambient, ens oposem fermament a aquest projecte". El grup opina que tindrà un impacte negatiu en el medi ambient perquè generarà escalfament climàtic i posarà en risc la biodiversitat. Afegeixen que davant de l'emergència climàtica, la construcció de nous aeroports va en contra dels objectius de l'Acord de París i que aquest projecte provocaria contaminació acústica, formigonat de les muntanyes i contaminació dels aiguamolls.

El document, que va destinat al cap de Govern Xavier Espot, el copríncep francès Emmanuel Macron i alpresidentde la Cambra de Comerç d'Andorra, Miquel Armengol, ha recollit 5.022 signatures davant les 6.000 quesol·liciten.

tracking