Mor una dona de 62 anys ingressada a l'UCI per Covid

Els positius nous augmenten a 27 i la taxa de reproducció baixa a 0,89%

Façana Hospital SAAS Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 62 anys que estava ingressada a l'UCI afectada per Covid ha traspassat en les últimes hores segons ha anunciat el ministre de Salut. La defunció eleva a 125 les víctimes de la pandèmia des del març del 2020.

Joan Martínez Benazet ha destacat que la incidència de la quarta onada segueix a la baixa com reflecteixen indicadors com el descens de la taxa de reproducció fins a 0,89 després d'haver anant creixent "per efecte de la Setmana Santa". Els positius nous són avui 27 i els pacients actius queden en 433, tres menys que ahir. El total d'afectats se situa en 13.148 des de l'inici de la pandèmia i el de recuperats ascendeix a 12.590 amb 29 altes noves des d'ahir.

I especialment destacada és la reducció de la pressió hospitalària. El ministre ha remarcat que "estem en bona situació des del punt de vista sanitari" perquè queden 14 persones ingressades, 7 a planta i 7 a l'UCI, de les quals hi ha 5 malalts amb ventilació mecànica.

Les aules en vigilància activa augmenten a 44, tot i que es mantenen en 19 les tancades amb tots els alumnes a casa. La resta tenen part dels escolars aïllats i en vigilància passiva es passa de 23 a 25 grups educatius.

El ministre ha indicat que el Govern prepara mesures restrictives per a les persones que provinguin de l'Índia per la nova variant detectada al país asiàtic que van en consonància amb les aplicades pels Estats veïns. Els viatgers procedents d'aquest territori hauran de passar una quarantena com els de Brasil i els de Sud-àfrica. Martínez Benazet ha incidit que la situació a l'Índia ha empitjorat perquè hi ha molta interaccion social i un baix nivell de vacunació.

tracking