Transport

Crèdit per a les empreses de transport nacional de bus

El Govern aprovarà dimecres un préstec per a Coopalsa i Autocars Nadal

Crèdit per a les empreses de transport nacional de busFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, segons ha pogut saber el Diari, aprovarà dimecres un crèdit extraordinari per a pal·liar els efectes de la crisi que han patit les dues empreses concessionàries del transport nacional d’autobús: Coopalsa i Autocars Nadal. En aquest sentit, les dues empreses estaven travessant una situació especialment greu degut a la baixada dels usuaris provocada per la pandèmia, que ha arribat fins a xifres del 40%. “Ens trobàvem que no podíem fer front als compromisos. Enguany l’esquí ha estat molt inactiu i, tenint en compte que nosaltres oferíem el servei de transport cap a Vallnord i Grandvalira, ens hem trobat que aquest hivern no hi ha hagut activitat” explicava Gabriel Dallerès, gerent de Coopalsa. En aquesta línia, Dallerès afegia que ells havien patit una devallada d’usuaris que s’havia traduït en una disminució de la facturació del 60%. “Això genera un dèficit difícil de suportar”, comentava.

Coopalsa i Autocars Nadal, de fet, són les empreses concessionàries del servei públic de transport nacional per autobús. En aquest sentit, la pandèmia va provocar que el Govern adoptés mesures que van fer variar substancialment les bases del concurs com, per exemple, les restriccions de mobilitat o la disminució de la freqüència dels serveis. En aquest sentit, l’administració haurà de reequilibrar ara el desequilibri financer causat a les concessionàries, provocat per les seves decisions en pro de l’interès general.

Un prèstec extraordinari sense retorn que el Govern aprovarà dimecres vinent i que ja ha anunciat que s’atorgarà al marge dels crèdits tous.

tracking