Vacunació

Mas participa en una reunió de l'ONU sobre l'accés als vaccins

Mas participa en una reunió de l'ONU sobre l'accés als vaccinsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’estat de Salut, Helena Mas, va participar en una reunió de l’Organització de les Nacions Unides el passat divendres en què es va abordar la qüestió dels processos de vacunació arreu del món. Concretament en la trobada de l’Ecosoc es va abordar la necessitat que tots els països puguin tenir un accés igualitari pel que fa als vaccins. En el mateix sentit es va manifestar Mas, que va afirmar, en el seu compte de Twitter, que “el repte per superar la pandèmia és que les vacunes siguin accessibles per a tothom; el camí per arribar-hi és la solidaritat, amb especial atenció als països i col·lectius més vulnerables”.

Sobre l’accés universal als vaccins, en va parlar també el cap de Govern, Xavier Espot, que es va referir a aquesta qüestió i va deixar clar que l’accés a les vacunes serà un dels temes que estaran sobre la taula durant la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’estat i de govern que se celebrarà el proper dimecres a Andorra. Concretament, Espot va dir que “la pandèmia ha demostrat que hem de cooperar, i els països que tenim la sort de ser més privilegiats hem de contribuir amb els que no han tingut tanta sort”, i va posar l’exemple de la vacunació tot dient que “no tots els països han pogut fer una primera dosi al 30% de la població com nosaltres. Els països amb més recursos s’han de sensibilitzar amb els que no en tenen tants amb l’arribada de vacunes”. Precisament una de les trobades importants plantejarà un nou tractat internacional per afrontar futures pandèmies.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que també estarà present a la Cimera, va manifestar la seva voluntat de parlar dels processos de vacunació. Per al dirigent espanyol, la qüestió sanitària serà “un eix clau”. Fonts properes al president van indicar que Sánchez faria una proposta important de cara a poder realitzar iniciatives per tal que hi pugui haver un major accés a les vacunes arreu del món.

tracking