Els veterinaris només faran el genotipatge si són "obligats"

Demanen que sigui Agricultura i comuns, i sense horitzó temporal, qui assumeixin els costos de les mostres

La Massana farà un parc per a gossos amb la taxaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El col·legi de veterinaris afirma que només participarà en el projecte del cens d'ADN caní "perquè ens hi veiem obligats" per les "pressions del Govern i els comuns". El col·lectiu haemèsun comunicat de resposta a les acusacions que els va fer el cònsol de Canillo, Francesc Camp, aquesta mateixa setmana en cloure la reunió mensual de cònsols, on va afirmar quedarrerela negativa del col·lectiu a participar en el projecte del cens d'ADN caní hi havia motivacions polítiques.

En aquest sentit, els veterinaris afirmen que "no hem modificat el nostre posicionament respecte al projecte delgenotipatge. Ens alineem amb els criteris i informes publicats per tots els col·legis veterinaris professionals d'Espanya(únic país on s'està portant a terme aquest projecte en alguns municipis) que responen a criteris científics, tècnics i jurídics". A més a més, els professionals temen que el dubtós èxit del cens d'ADN caní acabi repercutint, de manera negativa, en l'actual modeldel microxips.

Finalment, tot i la seva oposició, si es veuen obligats a prendre-hi part, manifesten que caldria que "Agricultura i comuns assumeixin tot el cost del projecte" és a dir, de l'extracciói el processament de les mostres, per tal que repercuteixi el mínimpossibleen els propietaris. A més a més, consideren que la subvenció "cal que sigui a llarg termini" i que les mateixes entitats assumeixin el cens d'Escaldes-Engordany, comú que ja es va desmarcar del projecte.

tracking