Vuitanta docents més s'inscriuen per vacunar-se i ja són 1.476 de 1.900

S’han apuntat per rebre la inoculació en les darreres 24 hores i el total s’eleva fins a 1.476

Vuitanta docents més s'inscriuen per vacunar-se i ja són 1.476 de 1.900Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En les darreres 24 hores un total de vuitanta docents s’han apuntat a l’aplicatiu desenvolupat pel Govern per tal de rebre la vacuna, segons va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Així doncs, després del darrer recompte, el total de mestres i professors que han decidit rebre el vaccí s’eleva fins als 1.476.

Sobre aquesta situació, el membre del SEP Daniel Pérez va explicar al Diari que des del sindicat “recomanem que es vacunin de la mateixa manera que ho fa Salut, perquè pensem que és la manera per tornar a recuperar la normalitat, cosa que fa falta a les escoles”. Amb referència als prop de 500 professionals que encara no s’havien inscrit, Pérez va dir que “és una xifra normal. Entre aquestes 500 persones pot haver-hi diverses raons que les hagin dut a no inscriure’s. Gent que ha passat la malaltia i encara no s’ha apuntat, gent que està desaconsellat que es vacuni per raons mèdiques i altres persones que tenen neguit amb aquesta vacuna”. Pérez, però, va ser contundent i va afirmar que “el fet que encara no estiguin inscrites no vol dir en cap cas que siguin persones negacionistes”.

Martínez Benazet va parlar també de l’arribada de vacunes, ja que el lot actual s’acabarà diumenge, i va manifestar que “l’ar­ribada de les d’AstraZeneca mitjançant el programa Covax pot fer que hi hagi un endarreriment en les entregues que ens havien de fer d’Espanya (Pfizer) i de França (les segones dosis d’AstraZeneca), però tenim la confiança que es compliran els compromisos”. No obstant això, el ministre va puntualitzar que l’endarreriment en les entregues seria per “homogeneïtzar” l’administració dels vaccins i que la immunització anés augmentant de manera similar a tot arreu. Va afegir que la partida de dosis que van arribar mitjançant Covax “ha distorsionat” una mica aquest procés.

Precisament per la part francesa, al matí, durant la presentació de la Saison Culturelle, l’ambaixador gal, Jean-Claude Tribolet, va explicar que “les segones dosis d’AstraZeneca arribaran a final de mes”. Pel que fa als vaccins de Moderna, el diplomàtic va manifestar que “l’enviament de les dosis de la farmacèutica Moderna estan pendents només de la signatura d’un darrer certificat per part del laboratori i ja es podrà fer l’enviament”.

Benazet va recordar també que Espanya va comprometre 30.000 inoculacions de Pfizer. Amb relació a l’anunci de la Unió Europea de no renovar els contractes tant amb AstraZeneca com amb Janssen pels casos de trombosi detectats, el titular de la cartera de Salut va ser contundent i va afirmar que “no ens preocupa”, i va explicar que “les dosis de la vacuna d’Oxford ja les hem rebut, només falten les segones dosis provinents de França, i les de Janssen ens han d’arribar per Covax a l’estiu. No ens afectarà aquest canvi”.

EL NOMBRE DE CONTAGIS MANTÉ LA TENDÈNCIA A LA BAIXA

El nombre de contagis diaris de Covid-19 es manté a la baixa i les altes van tornar a ser més elevades que no pas els nous casos. En aquest paradigma, el ministeri de Salut ahir només va notificar un total de 26 nous positius de coronavirus, fet que combinat amb les altes que es van donar fan que les persones que actualment es troben contagiades pel virus siguin 531, trenta menys que ahir. Així doncs, el total de persones que han contret la malaltia des de l’inici de la pandèmia és de 12.641, mentre que 11.989 ja l’han superat. El titular de Salut va afegir que l’actual onada “és de menor intensitat que les anteriors però amb la casuística de pacients més greus” a causa de la variant britànica, que va recordar que “és de major severitat i agressivitat”. Per aquest motiu, segons va indicar el ministre, la unitat de cures intensives es manté amb una xifra estable però elevada de pacients ingressats, ja que ahir n’hi havia onze, amb una desena amb necessitat de ventilació mecànica. Pel que fa a les persones internades a la planta Covid de l’hospital, en el darrer balanç n’hi havia catorze, cinc menys que dimarts. Martínez Benazet va tornar a mostrar la seva satisfacció pel procés de vacunació, i va afirmar que ja s’han administrat 20.300 vaccins, després de les 1.236 dosis que es van inocular ahir. També va especificar que 15.728 són primeres dosis i que les persones que ja han rebut una injecció han d’estar molt alerta les tres setmanes següents i limitar al màxim les interaccions socials.

tracking