Un 4,2% de positius en 930 controls d'alcoholèmia

Un total de 39 proves superaven el límit permès i 25 van significar detenció

Un 4,2% de positius en 930 controls d'alcoholèmiaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya de controls intensius d’alcoholèmia que la policia va dur a terme entre el 27 de març i l’11 d’abril s’ha saldat amb 39 proves positives del total de 930 que es van dur a terme. El percentatge de positius va ser, doncs, d’un 4,2% del total. D’aquests 39, la majoria (25) van suposar detenció: 21 per superar la taxa de 0,8 grams d’alcohol per litre de sang, un per donar positiu en alcohol i tòxics, dos per ser positiu de tòxics i el darrer per refusar fer-se la prova d’alcoholèmia. La resta de positius, 14, van comportar una sanció administrativa per superar la taxa de 0,5 però no van arribar al límit penal (0,8).

La majoria de conductors van ser enxampats amb alcoholèmia positiva de nit. Entre les deu de la nit i les sis del matí se’n van detectar 27. Al matí només es va detectar un positiu i a la tarda (entre les dues i les deu de la nit), onze. Tanmateix, respecte als conductors detinguts, tres han estat dones i 22 homes. I 20 eren residents i cinc no residents. Quant a l’edat, set estan entre els 18 i els 25 anys, 13 entre els 26 i els 40, i cinc en tenen més de 40. Dos almenys van quadruplicar la taxa permesa,superant els dos grams per litre de sang, i tres van estar involucrats en accidents que es van saldar amb danys materials.

La policia va recordar que la campanya, que ha coincidit amb el període de Pasqua, ha tingut com a objectiu insistir en el fet que “la suma d’alcohol més volant és del tot inviable”, per evitar la sinistralitat a les carreteres relacionada amb el consum de tòxics. El cos d’ordre va lamentar que tot i així els positius dels controls nocturns van arribar gairebé al 10%.

tracking