Art

L'exposició itinerant Flora del Pirineu arrenca a Sant Julià

La mostra de làmines desfilarà per totes les parròquies entre l'abril i el setembre

Els cònsols lauredians amb Clara PladevallCenma-IEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut d'Estudis Andorrans i el Cenma ha inaugurat aquesta tarda a Sant Julià de Lòria l'exposició itinerant Flora del Pirineu. La plaça Major acull la primera de les làmines penjades en una vintena de suports verticals al llarg de l'avinguda Verge de Canòlich. Tècnics del Cenma i els cònsols de la parròquia, Josep Majoral i Mireia Codina, han assistit a la inauguració de l'acte de presentació, en el qual la biòloga i investigadora del Cenma, Clara Pladevall, ha explicat els diversos nivells de perill d'extinció de les diferents plantes exposades.

Per la seva banda, Majoral ha agraït que l'exposició arrenqui a Sant Julià, on romandrà fins al 30 d'abril, dia en què es traslladarà a Ordino. Està previst que entre l'abril i el setembre `l'exposició passi per totes les parròquies.Després d'Ordino, la mostra passarà per la Massana durant el maig, a Canillo i Escaldes-Engordany durant el juny, a Encamp, Pas de la Casa i la Massana els mesos d’estiu i finalment es tancarà a Andorra la Vella al setembre.

L’exposició Flora del Pirineu és fruit de la participació ciutadana arrel dels concursos fotogràfics que es van fer durant el 2020 a l’Arieja, Catalunya, Pirineus Orientals i Andorra, en el marc del projecte FloraLab. Aquest projecte, que uneix una xarxa de botànics i gestors del territori a l’est del Pirineu, posa el focus en les plantes amenaçades i vol sensibilitzar sobre la seva importància i coneixement.

tracking