El 51% dels usuaris del transport públic estan subvencionats pel Govern

Entre el setembre del 2020 i el febrer del 2021 hi ha hagut 725.000 viatgers que al mateix període anterior

Els autobusos cap a Encamp i el Pas són insuficients en hores puntaL. PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 51,1% dels usuaris del transport públic utilitzen un dels abonaments subvencionats pel Govern, ja sigui a través de l'Abonandbus, el bus lliure, la targeta blava o la magna. Així ho ha assegurat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en una resposta escrita al conseller del PS, Carles Sánchez, sobre el funcionament del transport públic. Concretament, demana pel nombre d'usuaris amb abonaments per tipologia i destaca que la majoria n'utilitza un subvencionat pel Govern. El 26,8% d'usuaris utilitzen un abonament amb crèdit recarregable (T10, T20, T30 i T40), mentre que el 17,6% compren el bitllet ordinari al moment. Finalment, el 4,4% utilitzen els abonaments mensuals o setmanals.

En una resposta a una altra pregunta de Sánchez, Gallardo explica que el nombre de viatgers entre l'1 de setembre del 2020 i el 28 de febrer del 2021 van caure significativament respecte al període homòleg anterior. Concretament, hi va haver 1.196.237 viatgers entre el setembre de l'any passat i el febrer d'enguany i 1.921.522 en el període anterior, per la qual cosa hi ha hagut una caiguda de 725.285 viatgers.

D'altra banda, Gallardo explica en una resposta a una altra pregunta que l'apliació Mou_T_B ha rebut una desena d'incidències i tres consultes per correu. En el cas de les incidències, es divideixen en tres tipologies diferents. La major part fan referència a problemes d'horari informat d'arribada de l'autobús a l'aplicació i l'horari real d'arribada. El ministre explica quees va detectar que hi havia hagut un error amb la introducció de les dades de determinats dies festius que es va poder resoldre a principis del mes de febrer. També s'han registrat tres incidències per validar els tiquets virtuals de viatges en autobús i dues a l'hora de crear un usuari a l'aplicació.

El titular de Presidència, Economia i Empresa també assegura que "seria molt interessant incloure les línies comunals a l'aplicació Mou_T_B ja que permetria oferir una informació més global de la mobilitat al país i una gestió dels trajectes unificada". L'aplicació ho permet tècnicament, però caldria que les línies d'autobús de cada comú s'hi adaptessin, per la qual cosa depèn de cada comú.

tracking