Un de cada quatre docents rebutja posar-se la vacuna

Uns 500 professionals de l’ensenyament no s’han inscrit a l’aplicatiu del Govern per tal de rebre la primera dosi del vaccí

Un de cada quatre docents rebutja posar-se la vacunaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un de cada quatre professionals de l’ensenyament no s’ha apuntat a la plataforma per tal de rebre la vacuna. Així ho va afirmar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d’ahir a la comissió de Salut al Consell General. “Un 70% dels docents s’han apuntat per rebre la primera dosi”, va explicar Martínez Benazet, que va puntualitzar que “actualment hi ha 702 docents que ja han rebut la vacuna, i diumenge quan s’acabi l’actual remesa s’haurà administrat a 1.396”. Unes xifres que també va comentar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, després de rebre la dosi d’AstraZeneca. “Estem parlant que d’un total d’unes 1.900 persones se n’ha apuntat ja un 70%”, va dir la ministra.

Amb referència a la inoculació, Vilarrubla va dir que “el sentiment és de respecte i gratitud. Hem d’agrair a tothom que ho ha fet possible. Des del personal que ha investigat per fer-la fins a la gent que ha ha estat voluntària per provar-la i la que ha ajudat que la vacuna arribés a Andorra”. I va destacar la tasca del personal sanitari del SAAS i de la Creu Roja. Davant la possibilitat que hi pugui haver baixes de personal a causa dels efectes secundaris, la titular d’Educació va dir que “tenim previst un sistema de substitució des del primer moment. No només en temes Covid, sinó de sempre”. A més a més, va explicar que s’havien reprès els cribratges als centres educatius, dels quals va comentar que “s’ha començat a fer tot amb normalitat i també és un dels temes que a l’inici no hi havia tanta participació i a poc a poc va anar augmentant”.

Només cinc reaccions greus

Martínez Benazet va parlar del procés de vacunació i va indicar que només s’havien produït cinc reaccions greus a la vacuna, dos amb AstraZeneca i tres amb Pfizer. “Quan parlem de reacció greu vol dir que han necessitat algun tipus d’assistència mèdica, però no vol dir que cap persona hagi tingut en risc la seva vida”, va puntualitzar el ministre. Pel que fa al total de vaccins, va indicar que quan s’esgoti l’actual partida un total de 22.900 persones haurien rebut almenys una dosi. A més, va ressenyar que dues persones haurien rebut les dues dosis d’AstraZeneca, ja que la primera els la van inocular fora, mentre que de Pfizer seran 4.765.

El titular de Salut va explicar també que s’entrava ja en la quarta fase de vacunació i que això permetia que és baixés el límit d’edat fins als 47 anys, i que un 60% de la població ja s’havia apuntat a l’aplicatiu per rebre la vacuna. “Estem anant a un bon ritme”, va dir el ministre, tot i que va rebaixar les expectatives i va dir que “esperem que a l’estiu hi hagi el 60% de la població immunitzada”. Cal tenir en compte que en cloure l’actual remesa un 30% dels residents hauran rebut almenys una dosi. Benazet va ser molt contundent i va afirmar que “la vacuna permetrà sortir de l’actual situació” i sobre els dubtes va dir que “estem fent de la solució un problema”.

Finalment, davant l’imminent esgotament de les actuals dosis, va indicar que “esperem que aviat ens arribin més dosis de Pfizer i Moderna i es compleixin els acords”, ja que va estimar que es podrien rebre a final de mes. Pel que fa al fre del vaccí de Janssen, va dir que “no s’han de prendre decisions per por. Però no afectarà el procés de vacunació”.

BENAZET AFIRMA QUE LA CORBA DE LA QUARTA ONADA JA S'HA COMENÇAT A DOBLEJAR

El nombre de contagis de la quarta onada de la Covid-19 va a la baixa. Així ho va explicar el ministre de Salut ahir en la seva compareixença, en la qual va exposar que ja fa diversos dies que la taxa de reproducció del virus (Rho) està per sota d’1, concretament en les dades facilitades ahir a 0,83. La pressió hospitalària es manté estable amb 29 ingressats, un menys, tot i que hi ha dos malalts més a cures intensives. El SAAS va informar que hi ha 19 afectats pel virus a planta i una desena a l’UCI, dels quals nou estan amb ventilació mecànica. Benazet va destacar que un dels intubats és un jove de 23 anys que es troba en situació greu i que ja fa dies que és a l’UCI pels problemes de salut que li ha causat la Covid-19. El total de casos és de 12.614 persones, 33 més que ahir, mentre que hi ha 561 malalts actius després d’haver-se donat 42 altes.

tracking