ENERGIA

El 53% de l'energia consumida el 2020 és d'origen renovable

FEDA ha reforçat el seu compromís de contribució a la reducció de les emissions de CO2 i la seva aposta global per les energies renovables

El 53% de l'energia consumida a Andorra el 2020 és d'origen renovable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'energia consumida a Andorra durant el 2020 va ser majoritàriament d'origen renovable, concretament el 53%. D'aquest el 39% era d'origen hidràulic, el 4% solar i el 10% eòlica. En aquest context, segons informa FEDA en un comunicat, la companyia elèctrica ha reforçat enguany el seu compromís de contribució a la reducció de les emissions deCO₂i la seva aposta global per les energies renovables. FEDA afirma que el total de l'energia consumida a Andorrael 2020va ser de 524.269 MWh/any i d'aquesta més de la meitat era d'origen renovable, un percentatge molt superiorel 2019quan l'energia renovable va tenir un pes del 36% del mix energètic del país.

L'empresa informa que els factors que han influït per aconseguir aquests resultats de consum han estat el rècord històric de producció anual de la central hidroelèctrica de FEDA, que per tant implica l'augment de l'energia hidràulica, que és 100% renovable i que aquest 2020 ha entrat en vigor el conveni de compra d'energia signat ambEDFque garanteix que una part de l'energia importada sigui d'origen renovable. Finalment, també cal tenir en compte que el consum d'electricitat al país ha disminuïtel 2020un 9,7%.

En elspròxims anysl'objectiu és que el consum de les energies renovables continuïn augmentant, ja que a principis de l'any passat també es va signar un conveni amb Endesa que preveu que a partir d'aquest any, com a mínim70GWhde l'energia importada procedent d'Espanya seran d'origen renovable. Així mateix, el conveni signat ambEDFtambé inicia una segona etapa en què el pes de l'energia renovable serà major queel 2020, amb una part garantida d'origen hidràulic i una part d'origen eòlic.

tracking