ACORDS INTERNACIONALS

Conveni de dos anys entre Andorra i Israel per potenciar la innovació tecnològica

L'acord pretén abordar reptes globals com el canvi climàtic, la salut, la mobilitat o l'alimentació

Conveni de dos anys entre Andorra i Israel per potenciar la innovació tecnològica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d'ActuaInnovació i d'ActuaEmpresa, Jordi Gallardo, i el director general de l'IsraelInnovationInstitute, JonathanMenuhin, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per un període inicial de dos anys per potenciar la innovació tecnològica al país. Així ho ha manifestat en declaracions posteriors a la trobada, que s'ha dut a terme en format telemàtic, Gallardo, qui ha exposat que per Andorra "Israelsés un referent en molts aspectes i, evidentment en temes d'innovació; és un país queporta molts anyssent capdavanter en temes tecnològics, digitals i en el foment de l'emprenedoria i l'impuls del sector privat a través de la innovació".

L'objectiu d'aquest acord és treballar conjuntament en diverses àrees que es poden materialitzar en projectes de suport i assessorament en la definició i desenvolupament de l'ecosistema d'Innovació iStartupd'Andorra, i també col·laborar en projectes i iniciatives relacionades amb les verticals d'especialització de cada institució, com ara la mobilitat, l'agricultura, la salut o el canvi climàtic. Així doncs, el ministre ha posat de manifest que aquest conveni de col·laboració ajudarà a dur a terme "l'estratègia d'innovació de país que estem treballant".

Per la seva banda,Menuhinha destacat que "l'Institut d'Innovació d'Israel aborda reptes globals com l'alimentació, el transport, la salut i el canvi climàtic. Les solucions per a aquestes preocupacions crítiques es derivaran d'una combinació mundial de coneixements, talents i capacitats. Aquesta col·laboració és un pas essencial per construir un grup de treball internacional per afrontar aquests reptes globals urgents".

tracking