El Consell General prorroga dos mesos la capacitat del Govern per establir restriccions

Terceravia ha votat en contra i Pintat ha reiterat que la declaració de l’estat d’alarma i d’emergència “és un requisit previ” per limitar drets fonamentals

El Consell General prorroga dos mesos la capacitat del Govern per establir restriccionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda, amb els vots favorables dels grups que donen suport a la majoria i el PS, una nova pròrroga de dos mesos per facultar al Govern la capacitat d’establir restriccions en el marc de la pandèmia. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha reivindicat la necessitat de “continuar amb els instruments legals” per evitar un descontrol del virus. Entre aquestes mesures que vencien el 14 d’abril i que presumiblement es perpetuaran fins al 14 de juny, el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat, ha destacat l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, l’ús del gel hidroalcohòlic a l’entrada dels establiments, el respecte de la distància social en espais interiors i exteriors, la limitació d'aforament en espais públics i privats i tota una sèrie de normes de caràcter tècnic, com és el cas de la prohibició de fumar mentre es camina pel carrer.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, ha expressat el seu rebuig a la prórroga tenint en compte que està en curs un recurs d’inconstitucionalitat respecte a la modificació de la llei general de sanitat i la llei de seguretat pública, que compta amb la cessió de dos consellers del PS. Així mateix, Pintat ha reiterat que la declaració de l’estat d’alarma i d’emergència “és un requisit previ” per facultar l’aplicació d’aquestes restriccions. La consellera general no adscrita, Carine Montaner, també ha votat en contra al considerar que existeix “una vulneració dels drets constitucionals”.

Finalment, la cambra ha aprovat per assentiment la modificació de la Llei del Codi de Procediment Civil, que finalment entrarà en vigor el proper 1 de maig després de dos ajornaments.

tracking