Política

El PS demana la creació per llei d'un registre de contractes de lloguer

Presenta 29 esmenes al projecte de llei de creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge

El PS presenta 29 esmenes al projecte de llei de creació de l'Institut Nacional de l'HabitatgePS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari Socialdemòcrata ha presentat un total de 29 esmenes, una a la totalitat, al projecte de llei de creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge. Ho han exposat aquest matí en roda de premsa els consellers generals, Roger Padreny i Carles Sánchez, els quals han considerat, de la mateixa manera que en altres ocasions, que el Govern ha d'actuar en matèria d'habitatge de forma directa, sense intermediaris, a través del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut.

Així doncs, Padreny, ha manifestat que la voluntat del PS és que l'Institut de l'Habitatge esdevingui un observatori, "un òrgan tècnic professional que assessori l'executiu en tot allò relatiu a aquesta matèria". D'aquesta manera, aposten per la creació d'un registre de contractes de lloguer que sigui interoperatiu entre totes les administracions, perquè s'elabori un índex de preus de referència per cada tipus d'habitatge per zona i per característiques i a la creació d'una borsa d'habitatge fidedigna a la realitat del país.

Per cloure, els consellers han destacat que el PS aposta amb força per un habitatge d'ús social, digne i a un preu assequible. I ha refermat que el projecte ha de tenir una titularitat pública, per la qual cosa s'ha mostrat en contra d'un fons publico-privat. "Creiem en una concepció de l’habitatge com un dret i no com un producte on no s’estableixen uns criteris que l'assegurin a tothom", ha asseverat Padreny.

tracking