Societat

La Massana, Ordino, Escaldes i Sant Julià reobren les cases pairals

Andorra la Vella ho farà la setmana vinent i Canillo de moment la mantindrà tancada

La Massana, Ordino i Escaldes reobren avui les cases pairalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana reobre avui la Casa Pairal de la parròquia per primera vegada des del 13 de març del 2020. L'Àrea Social ha estat treballant des del setembre per tenir-ho tot a punt de cara a la reobertura, i des de fa un mes s'hanreprès activitats com la sofrologia, zumba o el taller de memòria, amb unes mesures de prevenció del contagi molt estrictes. Amb el vistiplau del ministeri de Salut, la instal·lació obre avui amb un horari que de moment serà de h a 19 h.

Per poder-hi accedir caldrà l’ús de mascareta i s’haurà de mantenir sempre la distància de seguretat. Només hi podrà haver quatre persones per taula i els jocs es desinfectaran abans i després de cada ús. Per utilitzar el servei de bar caldrà estar sol a la taula o bé amb persones de la mateixa unitat de convivència. "Entenem que els padrins necessiten un espai per reunir-se, xerrar i entretenir-se. Però no podem abaixar la guàrdia i caldrà extremar les mesures per evitar el contagi", destaca la consellera de l’Àrea Social, Francesca Guerrero. Per ara, l’aforament màxim de la Casa Pairal serà de setze persones a l’interior i sis més a la terrassa.

Per la seva banda, Ordino i Escaldes-Engordany també reobren avui. Ordino ho farà en l'horari habitual, de 9 h a 13 h i de 16 h a 20 h, mentre que la d'Escaldes estarà oberta aquesta setmana de 8 h a 18.30 h i la vinent de 8 h a 20 h. Sant Julià de Lòria també ha obert avui i Andorra la Vella anunciarà la reobertura de la seva Casa Pairal la setmana que ve, mentre que la de Canillo es mantindrà tancada de moment a l'espera d'una millora de les dades sanitàries.

La Massana reobre la Casa Pairal un any després

tracking