parròquies

Els veterinaris ajornen la reunió amb els comuns pel cens Caní al 9 d'abril

Les corporacions ja disposen de l'informe que dona resposta als dubtes científics i tècnics que plantejaven els veterinaris

La variant britànica de la Covid-19 afecta gossos i gatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió entre els veterinaris i els sis comuns que donen suport al cens caní a través de l'ADN (el d'Escaldes-Engordany queda exclòs) ha estat ajornada uns dies pel col·lectiu i se celebrarà el 9 d'abril. Per la seva banda, les corporacions asseguren tenir ja l'informe que dona resposta als dubtes científics i tècnics que plantejaven els veterinaris en el seu comunicat, tot i que no l'han volgut fer públic encara "per deferència al col·lectiu".

En un comunicat conjunt dels sis comuns, es remarca que "sorprèn" observar com, un cop incorporades totes les seves demandes, una part del col·lectiu ha decidit alçar-se en contra del cens caní a través de l'ADN i es neguen a portar a terme les extraccions per poder realitzar-lo". En el mateix text recorden la motivació d'aquesta mesura, i recalquen que "en cap cas hi ha un afany recaptatori, ja que justament es pretén acabar completament amb les males pràctiques". A més, destaquen que el projecte ve de la legislatura anterior, després de les reiterades queixes dels veïns davant l'incivisme d'alguns propietaris de gossos.

Els comuns també han volgut subratllar que "sempre" han mostrat "un esperit de col·laboració amb les parts implicades i d'escoltar opinions crítiques per poder millorar en tots els aspectes".

tracking