El nombre d'ingressats per Covid a l'hospital s'eleva fins a 40

El nombre d'ingressats per Covid a l'hospital s'eleva fins a 40Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació epidemiològica provocada per la pandèmia del coronavirus segueix a l’alça i el nombre de pacients ingressats a l’hospital s’eleva fins a 40. Així es mostra en les dades facilitades ahir pel ministeri de Salut, en què s’indica que durant la darrera jornada dues persones més van haver de ser internades al centre mèdic Nostra Senyora de Meritxell. A planta de l’hospital hi ha un total de trenta pacients i a la Unitat de Cures Intensives (UCI) deu, nou de les quals requereixen ventilació mecànica. Cal destacar que no s’arribava als 40 ingressats des de l’1 de febrer passat, tot i que el 29 de gener es va assolir el pic d’hospitalitzacions de la tercera onada amb 43 persones internades al centre mèdic.

Salut també va notificar la detecció de 55 nous positius per coronavirus, una xifra que incrementa el nombre de casos actius a 646. El nombre total de persones infectades des de l’inici de la pandèmia al país se situa en 12.286 i s’han atorgat un total d’11.523 altes. Quant a les defuncions, la xifra es manté estable en 117, després del traspàs dissabte passat d’un home de 63 anys que restava ingressat a la planta Covid de l’hospital.

En referència a l’administració de vacunes, malgrat que ni diumenge ni ahir no es va administrar cap dosi, des del Govern van recordar que avui s’inicia la injecció de les dosis del vaccí d’AstraZeneca que van arribar dijous a Andorra. A més, segons les dades facilitades, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han subministrat un total de 12.440 dosis.

Finalment, pel que fa a l’afectació del coronavirus entre la població escolar, el ministeri va manifestar que hi ha un total de divuit aules que es troben en vigilància activa per la detecció de positius entre l’alumnat i el professorat. D’aquestes, catorze estan completament confinades als seus domicilis i quatre, de forma parcial. Tanmateix, hi ha 48 classes de diversos centres educatius en vigilància passiva.

tracking