AUTISME

Entre un 70 i un 90% de les persones amb TEA adultes no tenen feina

AUTEA visibilitzarà la realitat de les persones adultes amb motiu del el Dia mundial de conscienciació de l’autisme, que es celebra el 2 d'abril

Un 70 i un 90% de les persones amb TEA adultes no tenen una ocupació laboralAgència ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació del trastorn de l’espectre de l’autisme (AUTEA) prepara diverses activitats amb motiu delel Dia mundial de conscienciació de l’autisme que es celebrarà el proper 2 d'abril.

Segons informa l'associació en un comunicat, enguany han decidit focalitzar-se en l'etapa adulta i de vellesa de les persones amb TEA, perquè segons denúncien, consideren que hi ha un buit pel que fa a programes específics i professionals especialitzats en joves i adults amb autisme.

AUTEA argumentaque en els darrers anys a Andorra s'han centrat els recursos en la detecció precoç i a la infància,una etapa imprescindible per detectar i diagnosticar el trastorn, però creuen que hi ha un gran desconeixement de les capacitats laborals de les persones amb TEA, i que existeix una manca d’itineraris formatius dissenyats per a ells. L'associació remarca que segonsestudis internacionals un 70 i un 90% de les persones amb TEA adultes no tenen una ocupació laboral.

En aquest context, l'entitat visibilitzarà la realitat de les persones adultes idesenvoluparà programes que responguin a les necessitats d’aquestes i de les seves famílies, permeten i facilitant l’exercici del seu dret a tenir un projecte de vida.

Aquest any, i l'associació s'adhereix a la campanya d’Autisme Europa, Puc aprendre, puc treballar, i també inauguren l’exposició de fotografies, realitzades per la tècnica del programa Joves en Inclusió, Marta Escabrós, Mira’m, que es podrà visitar fins el 13 de maig a la botiga Massimo Dutti de l’Av. Meritxell, 112.A més, el dia 2, els set comuns del país il·luminaran de blau diferents edificis emblemàtics de les parròquies per unir-se a la campanya internacional I·llumina’l de blau.

tracking