Presentació

Més de 70 entitats i 40 agents culturals participen en l'elaboració del Llibre Blanc de la Cultura

El document proposa reforçar el teixit associatiu per afrontar les mancances del sistema cultural andorrà

Riva, Espot i Pons, durant la presentació del Llibre Blanc de la cultura, aquesta tarda a l'Auditori Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Problemes de difusió entre la població andorrana de la creació feta al país, manca de coordinació entre programadors i dificultats per projectar la cultura més enllà de les nostres fronteres. Aquestes són, segons la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, les principals mancances del sistema cultural andorrà, unes febleses que el Llibre Blanc de la Cultura, presentat avui a la tarda a l'Auditori Nacional d'Ordino, vol corregir aprofitant les fortaleses del sector cultural andorrà. "Tenim un teixit associatiu molt fort i artistes i creadors excepcionals en totes les disciplines. A més, tenim la capacitat de projectar la nostra identitat i tradicions", ha recordat Riva en declaracions a la premsa. Segons la ministra, tots aquests elements, que cal reforçar, són el fonament d'un projecte cultural de país "a mitjà i llarg termini" que es concretarà en un Pla estratègic de la cultura.

En l'elaboració del Llibre Blanc de la Cultura han participat més de 70 entitats públiques i privades i 40 agents culturals a títol individual que, en total, han fet més de 3.000 propostes concretes al projecte. Aquest document, en la presentació del qual també han participat el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, es publicarà en format paper a la tardor d'enguany.

tracking