BancSabadell d'Andorra obté 10 milions de benefici el 2020

L'entitat augmenta a 103 milions d'euros els fons propis i encadena un any més per sobre dels 10 milions de guanys

BancSabadell guanya 10,24 milions d'euros durant el 2018BancSabadell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

BancSabadell d'Andorra va tancar divendres passat els comptes del 2020, corresponents al 20è aniversari d'exercici social. Els comptes, que hauran d'aprovar a la Junta General d'Accionistes del proper 28 de maig, constaten que l'entitat va obtenir un benefici de 10 milions 19 mil euros durant l'any passat, un resultat que qualifica de bo tenint en compte l'impacte negatiu de la crisi sanitària en l'economia del país. D'aquesta manera, manté el benefici per sobre dels 10 milions un any més, tot i l'entorn persistent de tipus d'interès baixos i transformació accelerada que viu el negoci financer.

L'entitat també ha informat que elsfons propis, que fundacionalment eren de 30 milions d’euros, se situen en 103 milions d’euros, fet que "fa evident l’esforç del banc per incrementar les seves reserves i donar així una seguretat més gran als clients i accionistes". El seu rendiment o ROE és del 10,5% i es manté a un molt bon nivell. A més, al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència és del 20,40%, situant-se molt per sobre dels nivells del conjunt de la banca europea.

Pel que fa a la inversió creditícia a clients, aquesta ha crescut en 14,2 milions d’euros, un creixement de l’activitat de crèdit compatible amb una bona ràtio de morositat, que se situa en 3,58%.També han crescut els recursos dels clients en un 4,64% en relació a l’exercici anterior, mentre que la ràtio de liquiditat és del 375,11%, superant per gairebé quatre vegades el nivell mínim exigit, que és del 100%.

"Aquestes dades evidencien la bona situació de BancSabadell d’Andorra i la sostenibilitat i rendibilitat del seu model de negoci", han destacat des de l'entitat, que ha recordat que en aquest exercici marcat perla crisi sanitària, ha participat en diferents iniciatives solidàries, de les quals destaca l'aportació de 100 mil euros al Fons Solidari de Govern.

tracking