Primera trobada de la subcomissió de treball tècnic de mobilitat

Marc Rossell ha presentat els objectius globals del full de ruta per assolir la reducció de les emissions de CO2

El secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc RossellFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, haencapçalat avui la subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat(SPTTMM), que ha celebrat la primera reunió. En la trobada de l'òrgan consultiu, creat através del reglament que gestiona el funcionament i composició de la ComissióNacional de l’Energia i del Canvi Climàtic (CNECC), s’ha explicat als integrants les funcions i s’ha proposat un calendaride treball per aquest 2021, així com els objectiusglobals de l’ENMS, entesa com a full de ruta que servirà al Govern per assolir la reducció del 50% de les emissions de CO2 de la mobilitat interna al 2030 i laneutralitat en carboni de la mobilitat de cara al 2050.

Segons han destacat des de l'Executiu, aquests dos objectius van enconsonància amb el compromís adquirit perAndorra a prop dels Estats Membres del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, i sota el paraigua de l’Acord de ParísL’esquelet de l’estratègia consta inicialment de quatre grans programes d’acció: descarbonització, finançament i eines fiscals, transició social, i innovació, recerca i observació sistemàtica. Tots ellshan de donar resposta a les problemàtiques i neguitsdetectats en matèria de mobilitat sostenible per poder donar resposta als eixos definits per l’estratègia, que inclou una racionalització dels desplaçaments, el foment de la mobilitat a peu, amb bicicleta i amb vehicles demobilitat personal, el foment del transport públic, i els desplaçaments amb vehicles de baixes emissions.

A més, en la primera reunió s’han presentat les conclusions d’alguns aspectesd’enquestes realitzades pel CRES en matèria de mobilitat. Concretament, s’haevidenciat que els joves menors de 25 anys són els que més utilitzen el transport públic ique consideren que cal una reducció del preu com a mesura més adequada pelfoment del transport públic. També que un 32% ha comprat un cotxe nou i en laseva elecció ha tingut en compte el baix consum. En aquest sentit, Rossell ha assegurat que des de l'executiu ja es treballa en aquests eixos.

Està previst que es desenvolupiun procés participatiu per conèixer més a fons les problemàtiques i neguits de la població entorn a la mobilitat sostenibleLa primera reunió d'avui ha comptat amb la presència dels 20 membres de lasubcomissió, entre els quals destaquen els directors dels departaments de Governresponsables en matèria de canvi climàtic, mobilitat, transport i transport escolar, els representants dels comuns i els representants dels col·lectius mésrepresentatius en matèria de mobilitat.

tracking