Visita oficial
María Moliner: la rebuda més calorosa als reis
Els reis d’Espanya aparquen la formalitat i es donen un bany de masses entre els alumnes més petits del col·legi espanyol María Moliner, que responen amb entusiasme davant l’arribada dels monarques que prèviament havien preparat.
Tots els nens que estan aquí són voluntaris, no s’ha obligat ningú a sortir al pati per rebre a Ses Majestats”, afirma Aurelio Corral, director del col·legi espanyol María Moliner. Encara no són les deu del matí i els prop de 160 alumnes d’educació infantil i primària ja romanen impacients per veure els reis d’Espanya. “Quan hem vingut en autobús quatre consells sí que hem hagut de tornar a repetir, perquè són molt petits. Els havíem de traslladar tranquil·litat, que no es toquessin gaire la mascareta i que tampoc se l’abaixessin”, manifesta l’Angelines Salazar, col·laboradora educativa del centre.
Amb l’arribada de Ses Majestats, però, el contingut entusiasme deixa pas a la irracional eufòria dels més petits, que criden a l’uníson “Que viva el Rey!”. Tal és l’aclamació popular front el monarca espanyol que la pròpia Letícia es veu obligada a cridar a Felip VI, que volta dues fileres més enllà, per satisfer el desig de la classe de segon de primària B, la més sorollosa de tot el pati. “Bé, ja ha vingut el rei, esteu contents?”, profereix la reina, que ja fa estona que ha abandonat la hieràtica per mostrar el seu cantó més maternal a uns alumnes que no cessen d’agitar les banderes espanyoles i andorranes, incitats per la Loles Gómez, professora de música. “Ho hem preparat amb molta il·lusió. Hem estat estudiant la figura de la monarquia, no només dels reis, i la veritat és que ha estat per a nosaltres un privilegi que ens hagin pogut visitar”, subratlla la Loles, mentre que l’Angelines destaca que “els nens han estat absolutament involucrats i molt conscienciats de la figura a qui representa”.
“Hem sentit molts nervis i molta emoció”, diu l’Angela, estudiant de quart de primària. La Maria, companya seva, apunta que s’ha sorprès per l’alçada de Felip VI, mentre que el Julyan posa en relleu que el rei “sempre està disposat a ajudar”. Per preparar la visita, l’alumnat ha posat en relleu el que signifiquen per a ells els monarques espanyols. “Jo li he fet una carta en què li explicava que per a mi és la persona que ajuda la gent d’Espanya perquè sigui feliç”, conclou la Paula.