Afers institucionals

Salut defensa que la visita reial ha seguit tots els protocols sanitaris

Mas remarca que tots els integrants s'han cribrat i explica que es va publicar un decret per ampliar els comensals a les taules de 4 a 6 en actes institucionals, però lamenta les aglomeracions

Els reis saluden els ciutadans al comú d'Andorra la Vella

Els reis saluden els ciutadans al comú d'Andorra la VellaGerard del Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha defensat aquest migdia en la roda de premsa d'actualització de les dades sanitàries que durant la visita dels reis d'Espanya s'han complert amb els protocols sanitaris establerts pel ministeri. "S’ha treballat molt en totes les mesures de prevenció per a la visita reial, amb tot un protocol específic que requeria un cribratge de totes les persones que participaven en els actes", ha explicat Mas, que ha insistit que "tothom s'havia de fer una PCR o TMA 48 hores abans de l'esdeveniment".

En relació amb el sopar d'ahir, en què es van veure sis persones per taula, Mas ha assenyalat que es va aprovar un decret en el qual es pujaven els comensals per taula de 4 a 6 als actes institucionals, i a més, es feien tests d'antígens ràpids com a mesura afegida de protecció."Totes les mesures adoptades per la visita reial van seguir els protocols establerts", ha remarcat. Amb tot, Mas sí que ha lamentat les aglomeracions que s'han produït als voltants d'alguns espais que han visitat els monarques. "És evident que algunes imatges ens hagués agradat que no s'haguessin produït, i que s'haguessin seguit totes les mesures de seguretat, entre elles la distància", ha indicat Mas, que ha puntualitzat que "la ciutadania ha col·laborat molt en totes les mesures que s’han establert per la pandèmia, i esperem que aquestes imatges no es tornin a repetir".

tracking