Estada històrica de Felip VI

Els reis d'Espanya finalitzen la visita oficial a Andorra

El primer acte dels monarques ha estat al col·legi María Moliner on han tingut una calorosa rebuda, seguit de la visita a l'església de Santa Coloma i l'Espai Columba i un dinar a Ordino

Felip VI i Letizia entren al museu Areny Plandolit després de dinar

Felip VI i Letizia entren al museu Areny Plandolit després de dinarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reis d'Espanya han finalitzat poc després de les quatre de la tarda els actes de la visita oficial al Principat. Felip VI i Letizia agafen en uns minuts l'helicòpter que els portarà de tornada a l'aeroport de Lleida on espera l'avió on viatjaran fins a Madrid després de completar dia i mig d'estada històrica a Andorra.

Els monarques han marxat des d'Ordino a l'Estadi Comunal on els esperava un helicòpter després de fer una breu visita al museu Areny Plandolit per conèixer com era la vida al país fa segles. L'acte anterior ha estat a l'Era Rossell que ha acollit el dinar oficial ofert pel cap de Govern, Xavier Espot, als Reis d'Espanya. Com en tots els llocs que han visitat, també hi ha hagut força expectació a Ordino per a l'arribada dels monarques, que han estat rebuts amb crits i aplaudiments. En l'àpat han participat tots els ministres, alguns consellers generals i representants de diverses institucions.

Abans del dinar, la ministra Sílvia Riva i els reis s'han desplaçat al museu de l’Espai Columba, que conserva i presenta les pintures murals de l’absis de l’església de Santa Coloma, a més de diversos objectes litúrgics provinents de les esglésies andorranes. Just abans, Felip VI i Letícia han visitat l'església romànica de Santa Coloma en el segon acte de la jornada d'avui al Principat. El rei ha destacat que el temple "és una meravella" i ha recomanat a tothom que faci el recorregut per l'interior del recinte.Rivaha rebut els monarques a l'entrada de l'església i a l'interior de l'edifici preromànic del segle X, els monarques han visionat el videomapatge que reconstrueix l'interior original del temple.

Els alumnes del Col·legi María Moliner de la Margineda han esperat amb il·lusió l'arribada dels monarques espanyols per visitar el centre. Felip VI i Letizia inicien la segona jornada d'estada al Principat amb un recorregut per les instal·lacions de l'institut per conèixer el funcionament de un dels centres educatius espanyols que hi ha a Andorra.

Els monarques espanyols han tingut una rebuda calorosa per part dels alumnes del centre, especialment dels petits que s'hi han traslladat des de l'escola d'Escaldes, i han conversat a l'exterior amb els estudiants de tots els nivells, amb el personal de cuina i amb els docents. Els Reis han visitat les instal·lacions i una hora després han sortit del col·legi i s'han traslladat a l'església de Santa Coloma.

Aurelio Corral, director del col·legi, ha dit que el que esperen de la visita dels Reis és que coneguin com funciona el sistema espanyol a Andorra i les connexions que tenen amb el ministeri d'educació andorrà. També ha volgut recalcar que no s'ha obligat cap alumne a estar present durant la visita i que no hi seran tots. "Hem anat passant per totes les aules explicant en què consistia aquesta visita i tots els alumnes aquí presents, tant de l'ESO com del batxillerat són voluntaris, no s'ha obligat a ningú a sortir al pati. Els d'infantil han fet uns treballs que ara oferiran a Ses Majestats a la biblioteca". El director ha especificat que ensenyaran alguna classe als Reis on s'estigui duent a terme una activitat i després tindran una reunió de treball amb els directors de les escoles amb el sistema educatiu espanyolque hi ha al país.

Xavier Espot, amb els reis espanyols i la cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, abans del dinar

Xavier Espot, amb els reis espanyols i la cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, abans del dinar

Alumnes del María Moliner esperen l'arribada dels monarques

Alumnes del María Moliner esperen l'arribada dels monarques

tracking