Afers institucionals

Espot informa a Felip VI de l'homologació fiscal andorrana

També han conversat sobre com el Principat ha fet front a la pandèmia, o la Cimera Iberoamericana del mes vinent

Reunió de Felip VI amb Xavier EspotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha informat el Rei d'Espanya, Felip VI sobre el procés d'homologació fiscal, la lluita contra el frau fiscal i el blanqueig de capital que el país ha dut a terme durant els deu últims anys durant la trobada que han mantingut a l'edifici administratiu de Govern. La reunió ha servit també per tractar aspectes de les relacions bilaterals entre tots dos països i també s'ha fet èmfasi en l'acord d'Associació que Andorra està negociant amb la Unió Europea.

Durant la trobada, el Rei Felip VI s'ha interessant en com Andorra ha fet front a la pandèmia, i Espot ha destacat la col·laboració entre els dos estats, així com la campanya de cribratge poblacional que va realitzar-se al país, i també han parlat sobre la Cimera Iberoamericana que se celebrarà al Principat el mes vinent. Per últim, el cap de Govern ha traslladat al monarca el compromís de l'Executiu amb l'acord de París per frenar el canvi climàtic.

El monarca ha tingut una trobada amb Espot al despatx oficial del cap de Govern, on ha signat el llibre oficial, i posteriorment s'ha celebrat una reunió institucional entre les delegacions andorrana i espanyola a la Sala del Consell de Ministres.

A més d'Espot, per part d'Andorra assisteixen a la trobada la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, o el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, mentre que per la part espanyola també ha assistit la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, el Cap de la Casa de Sa Majestat el Rei, Jaime Alfonsín, o l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Angel Ros.

Al vespre els Reis d'Espanya tindran una trobada de cortesia amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el representant del Copríncep francès, Patrick Strozda, i posteriorment hi haurà els parlaments a càrrec del Copríncep episcopal i de Felip VI.

tracking