ART

Sant Julià de Lòria convoca un concurs de pintura mural

'Murs que parlen' és el nom de la proposta d'intervenció artística que ha congregat el Comú

Sant Julià de Lòria convoca un concurs de pintura mural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Murs que parlen' és el nom de la proposta d'intervenció artística que ha convocat el Comú i que consistirà en la realització de tres pintures murals en diferents punts de la parròquia.

La primera se situarà al que serà el futur Espai Jove i anirà a càrrec dels mateixos alumnes de l'Escola d'Art. Els altres dos murals s'assignaran mitjançant una convocatòria pública adreçada a joves artistes o bé consolidats del país. Totes dues ubicacions seran exteriors.

La temàtica es regirà per l'artesania, les tradicions i la cultura popular de Sant Julià de Lòria, el Principat i del Pirineu. Concretament es vol centrar en les tradicions lauredianes de Sant Joan amb les festes del foc i del solstici d'estiu, la Festa Major, la Diada de Canòlich i les llegendes. Enguany podran participar artistes joves d'entre 18 i 20 anys i artistes consolidats del país majors de 30 anys amb trajectòria en el món de l'art, la il·lustració, el disseny gràfic o la pintura muralista.

El Comú vol reforçar la candidatura de Sant Julià de Lòria a Ciutat Creativa de la UNESCO en la categoria d'artesania i cultura popular.

El termini de presentació del concurs finalitzarà el 23 d'abril i el dia 30 es faran públics els guanyadors. La proposta tindrà un caràcter biennal amb la possibilitat de mantenir les obres de manera indefinida o renovar-les.

tracking