Mobilitat

Acord amb el RACC per analitzar els punts conflictius de la xarxa viària

El conveni amb Govern contempla un anàlisi amb la metodologia internacional iRAP dels 65 quilòmetres de les vies del país

Jaume Bonell i Xavier Pérez, en la signatura del conveni.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Mobilitat, Jaume Bonell, ha signat avui un acord de col·laboració amb el director general del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Xavier Pérez, per avaluar la seguretat i qualitat de les carreteres de la xarxa viària del país a través de la metodologia internacional iRAP. Aquesta anàlisi ha de servir per millorar la seguretat dels 65 quilòmetres de carreteres del Principat, així com donar facilitats en la presa de decisions estratègiques per a la millora de les infraestructures.

En un primer moment es faran fotografies de totes les vies amb un vehicle especialitzat que prendrà imatges d'alta resolució, les quals es processaran amb el software iRAP. Totes les carreteresseran classificades per estrelles (5 seran les més segures i 1 les menys) i s'assenyalaran els elements de la infraestructura que tenen una probabilitat més alta de provocar un accident o augmentar la severitat d'aquest en cas de xoc.

L'acord també preveu l'elaboració d'un pla d'inversions adaptat que detalla les contramesures que poden aplicar-se per reduir la sinistralitat als trams més conflictius. En aquest sentit, Bonell ha destacat que la millora de les carreteres és clau per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides (ODS) i, en concret, la reducció a la meitat de les morts i lesions en les carreteres per a l'any 2030.

tracking