finances

Vall Banc tanca l'exercici amb un resultat positiu d'1,7 milions d'euros

L’entitat conclou el 2020 amb una solvència del 22,1% i una ràtio de liquiditat del 360%

Vall Banc tanca l'exercici amb un resultat positiu d'1,7 milions d'eurosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vall Banc va obtenir el 2020 un resultat recurrent positiu d’1,7 milions d’euros. Dins del pla de negoci de l’entitat, però, es manté la previsió de duplicar els beneficis els pròxims tres anys, tot i el resultat comptable negatiu de 16 milions d’euros derivat de la decisió d’amortitzar de forma anticipada i extraordinària l’antiga plataforma tecnològica del banc, s’assenyala en un comunicat. L’entitat conclou l’exercici amb una solvència del 22,1% superior a la del 2019, i una ràtio de liquiditat del 360%.

“Malgrat la situació econòmica marcada per la Covid-19, continuem amb uns indicadors de fortalesa financera molt alts que ens donen la garantia per afrontar els reptes del futur amb èxit”, destaca el conseller director general de Vall Banc, José Luis Dorado, que afegeix que “l’amortització anticipada de l’antiga plataforma tecnològica del banc ens permet escometre la transformació digital necessària per estar a l’avantguarda dels serveis bancaris a Andorra. També ens ajuda a afrontar els reptes que acull el nostre pla de negoci dels pròxims tres anys, en què tenim la previsió d’obtenir quatre milions d’euros de guanys, el doble dels resultats anuals dels últims dos exercicis”.

Per la seva part, el president del consell d’administració, Richard Carrión, afirma que “J. C. Flowers segueix apostant pel futur de Vall Banc i d’Andorra. Aquests resultats estan en línia amb els plans que hem traçat per al banc”.

El 2021 “marcarà un abans i un després a la història de l’entitat, gràcies a una profunda digitalització del banc, que afavorirà el creixement en nombre de clients i l’expansió cap a altres geografies, que ja ha donat el seu primer pas amb la recent adquisició d’Argenta Patrimonis el mes de gener”, recorda el director general de negoci de Vall Banc, Sergi Martín.

L’entitat ha inclòs dins dels reptes del 2021 l’aposta decidida per l’especialització i per tal de consolidar-se com a referent en la gestió integral de patrimonis a Andorra. Així com incorporar els criteris de sostenibilitat en tots els àmbits de l’empresa.

Un altre dels punts que destaca Dorado és que tot i la pandèmia de Covid-19, des de l’entitat “hem cooperat amb l’Associació Andorrana contra el Càncer, el programa d’intercanvi MISTI amb el Massachusetts Institute of Technology i l’escola de formació de rugbi, entre altres.

tracking