Estadística

La pandèmia provoca la pèrdua de més de cinc mil llocs de feina

La pandèmia provoca la pèrdua de més de cinc mil llocs de feinaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un any s’han perdut més de cinc mil llocs de treball. Així ho mostren les dades d’Estadística publicades ahir referents al període comprès entre el desembre del 2019 i el mateix mes de l’any passat. En concret, s’ha passat de 43.276 assalariats fa dos anys a 37.899 a final de l’any passat, que suposa una diferència a la baixa de 5.377 treballadors.

Per sectors, el més perjudicat és l’hoteleria, directament afectat per la falta de turistes, que ha patit una davallada de llocs de treball del 40%, que representa més de 2.500 assalariats almenys en un any. El segueixen les activitats socials i els serveis personals, que han perdut un 30% de llocs de treball, amb gairebé 1.300 assalariats menys, i el comerç al detall, que ha perdut 900 treballadors, un 16% menys dels que tenia el 2019.

Per contra, indústries manufactureres, les activitats sanitàries i veterinàries i els serveis socials han tingut un increment de treballadors de més d’un 6% cadascun. El sistema financer, l’educació, el personal que treballa en llars i la venda i reparació de vehicles de motor no han patit pràcticament variació pel que fa al nombre de llocs de feina oferts.

Les dades també indiquen que el desembre de l’any passat hi havia un total de 4.445 assalariats afectats per un ERTO, que representava un 12% dels treballadors totals. L’aportació econòmica feta per Govern va ser de gairebé tres milions d’euros, xifra que representa un 3% de la massa salarial total.

Pel que fa al nombre de demandants de feina, les dades compreses entre el febrer del 2020 i el mateix mes d’enguany també mostren l’impacte de la Covid-19 en l’economia. En concret, el febrer de fa un any hi havia 442 persones demandants de feina, mentre que el mes passat eren 1.323. Pel que fa al nombre de treballs oferts, l’exercici anterior eren 964, mentre que el mes passat el nombre es reduïa a 377 llocs de feina disponibles.

tracking