Política

La majoria proposa penes de fins a 2 anys de presó per casos de violència de gènere

Les diferents esmenes que han presentat han estat consensuades amb la secretaria d'estat d'Igualtat

DA proposa fer pisos socials i abaratir el preu del transport públic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria vol que els condemnats per casos de violència de gènere se'ls pugui imposar penes de presó de fins a dos anys, encara que no hi hagi capmenade lesió, i sense perjudici d'altres que corresponguin a si s'haproduïto no un dany. Per tal que aquesta situació es pugui produir, els grups que donen suport al Govern han proposat afegir una disposició final a la llei i incloure un nou article al Codi Penal, el 114 bis.

En la tipificaciódel mateix, es vol que es consideri violència de gènere qualsevoltipusde violència física, psicològica o simbòlica exercida contra qualsevol persona per la seva orientació sexual, sexe o gènere, de manera que no quedi només limitada a les dones.

Totes les esmenes han estatconsensuadesamb la secretaria d'estat d'Igualtat, i des de la coalició de Govern han indicat que aquest fet respon a les demandes de les diferents associacions de dones del país i col·lectius LGTBIQ+ i que suposarà "alinear-se de manera definitiva amb la definició de violència contra les dones de les Nacions Unides i un pas endavant per situar la legislació andorrana".

tracking