Instal·lacions

"Indignació" veïnal per un nou pipicà a Escaldes

Habitants de l'avinguda Josep Viladomat i voltants troben "una aberració" la decisió del comú de construir la instal·lació "de la nit al dia"

"Indignació" veïnal per un nou pipicà a Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d'un nou pipicà a Escaldes-Engordany ha despertat la "indignació" dels veïns de l'avinguda Josep Viladomat i els seus voltants. Lamenten que "de la nit al dia", des d'aquest dilluns, l'aparcament comunal del Parc de la Mola acull el recinte destinat als orins i les defecacions dels gossos. "Els veïns dels edificis, les empreses de la zona i els responsables de l'establiment hoteler a tocar del recinte troben una aberració la decisió del comú", han exposat en un comunicat des de l'Agrupació d'afectats pel nou pipicà a Escaldes.

En el mateix escrit, asseguren que aquest pipicà substituiria el que hi ha sota l'avinguda del Pessebre després de les queixes dels veïns d'aquella zona per "les males olors i les molèsties que ocasiona". "Amb la nova instal·lació el comú no fa sinó traslladar el problema d'un lloc a un altre", assenyala l'agrupació, que puntualitzen que no tenen "res en contra dels animals de companyia". Amb tot, critiquen que la cònsol major d'Escaldes "està fent una pèssima gestió d'aquest tema. No hi ha hagut ni transparència ni diàleg amb els veïns afectats, tot i les greus repercussions sanitàries i de salut pública que comporta un pipicà a prop d’habitatges". En aquest sentit, s'han referit a estudis científics publicats sobre "els riscs de leptospirosi i d'altres malalties greus que es poden transmetre als humans que viuen en zones urbanes a poca distància de l'acumulació de deposicions animals". Els veïns han cursat les queixes pertinents als ministeris de Salut i Medi Ambient.

tracking