Afers Europeus

Preacord amb la UE per mantenir el monopoli de FEDA

La darrera ronda de negociacions per l'Acord d'Associació ha sigut profitosa i només faltarien tancar alguns serrells pel que fa al sector de l'energia

FEDA reforça el compromís amb la sostenibilitat amb un pla amb 77 accionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i la Unió Europea avancen en les negociacions per l'Acord d'Associació a la UE. El ministre Eric Jover ha informat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que la delegació d'Andorra, encapçalada pel secretari d'Estat Landry Riba, i la UE han arribat a un preacord en el sector de l'energia. Aquest acord permetrà a FEDA mantenir el monopoli en la distribució d'aquesta i no caldrà obrir el mercat en aquest sector per tal de concretar l'Acord. Jover ha puntualitzat que "falten alguns serrells" per tancar en relació a aquest acord, però la UE ha acceptat i entés que per les particularitats del Principat hi hagi el monopoli en aquest sector.

El ministre Portaveu també ha assenyalat que la propera ronda de negociacions prevista, que es mantindrà en un format telemàtic, es realitzarà a principis de maig, i que en la darrera que es va fer es va escoltar el posicionament d'Andorra i es van tractat annexos relatius a la propietat intel·lectual i el transport.

tracking